Autocare şi microbuze pentru transportul elevilor, distribuite primăriilor din Botoşani

microbuze scolarePreședintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, a anunțat că Guvernul a aprobat achiziționarea și livrarea în cursul acestei luni a unui nou lot de microbuze școlare pentru dotarea primăriilor şi a unităţilor școlare cu profil sportiv. Mijloacele de transport vor fi destinate în principal elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. De asemenea, vor fi utilizate și pentru transportul copiilor de la liceele sportive pentru deplasarea la competiţii.

Acest nou lot face parte din etapa a doua a unui program dezvoltat de Guvernul României la nivel național, început în anul 2013. Programul vizează achiziţia a peste 2200 de vehicule pentru dotarea primăriilor şi a unităţilor sportive din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Ministerului Educației.

like facebook“Precizez că în momentul de față sunt aprobate toate cererile de microbuze și autobuze pe care le-am primit de la primarii din județul Botoșani.Unele microbuze sosesc acum în mai, iar restul luna viitoare. Mulțumesc primului-ministru, Victor Ponta și fostului ministru al Dezvoltării, domnul Liviu Dragnea pentru sprijinul pe care ni l-au dat în această chestiune. Asta înseamnă guvernare pentru Botoșani, așa cum am promis în campania electorală”, a declarat președintele PSD Botoșani.

Cel de-al doilea lot livrat în aceste zile în județul Botoșani cuprinde două autocare a câte 28+2 locuri, pentru orașele Săveni și Darabani, două microbuze cu câte 16+1 locuri pentru comunele Trușești și Șendriceni, trei microbuze cu câte 16+1 locuri pentru liceele sportive, respectiv câte unul pentru Liceul cu Program Sportiv, Clubul Sportiv din Botoșani și Liceul Regina Maria din Dorohoi.

“Principalul criteriu pentru alocarea acestor mijloace de transport a fost distanța pe care trebuiau să o parcurgă elevii pentru a ajunge la școală. Mă refer în mod special la cei din zona rurală. Spre deosebire de guvernarea anterioară, când totul era politizat, de această dată nu a existat nicio rațiune politică în alocarea acestor micobuze, ceea ce poate fi verificat la localitățile cu primari PNL”, a declarat vicepreședintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

În luna iunie a acestui an va urma achiziționarea și livrarea celui de-al treilea și ultim lot de microbuze școlare, prin care vor fi acoperite toate cererile din județul Botoșani, astfel încât toți elevii botoșăneni vor avea o posibilitate civilizată de transport către unitățile școlare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *