VIDEO Manifestări de Ziua Eroilor organizate de autorităţi cu slujbă şi depuneri de coroane în Cimitirul Pacea

zi eroi botosani8Sute de persoane au participat, joi, la ceremonia organizată în Cimitirul Pacea din Botoşani cu prilejul Zilei Eroilor, marcată, în fiecare an, de Înălţarea Domnului.

Persoane publice, dar şi simpli cetăţeni, elevi, au asistat la slujba de pomenire a eroilor, care a fost urmată de depunerea de coroane şi defilarea militarilor de la Garnizoana Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

zi eroi botosani9La eveniment au luat parte autorităţile judeţene, directori de instituţii publice, oameni politici, dar şi reprezentanţii unor asociaţii ale veteranilor de război sau ale cadrelor militare în rezervă. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi pentru apărarea patriei.

Ulterior s-au depus coroane Instituţia prefectului, prin prefectul Costică Macaleţi, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Botoşani, prin primarul Ovidiu Portariuc, Consiliul Judeţean, precum şi reprezentanţii ai  instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne, Garnizoana Botoşani, Serviciul Român de Informaţii şi reprezentanţii partidelor politice. De asemenea, au făcut acelaşi lucru şefii instituţiilor deconcentrate.

zi eroi botosani6zi eroi botosani5zi eroi botosani7zi eroi botosani4zi eroi botosani2zi eroi botosani1zi eroi botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *