FOTO & VIDEO: Cartea care aruncă în aer sistemul ”anticorupție” din România a fost lansată la Dorohoi!

Lansare carte Gheorghe Burlacu la DorohoiSâmbătă, la Complexul hotelier Trei Brazi, în prezența a peste 30 de oameni de cultură, scriitori, profesori sau juriști dar și a prefectului județului Costică Macaleți, dorohoianul Gheorghe Burlacu, fostul șef al Secției Specialiști din cadrul DNA a lansat cartea ”Un incompetent la vârful DNA, în luptă cu Anticorupția”. 

like facebookPrezentarea lucrării din preambului lansării a fost realizat de dr. ing. Marius Prelipceanu, fost jurnalist și editorialist al Monitorului, actual redactor șef al Opiniei municipiului Dorohoi (www.opiniadedorohoi.ro).

”Astăzi asistăm la o premieră în România. Sunt pe piață zeci de cărți care prezintă fapte reale dar cu autori imaginari. De ce? Din frică poate! Gheorghe Burlacu este singurul autor care descrie în lucrare fapte reale, date din dosare grele cum ar fi FLOTA, sau falimentarea BIR și nu se sfiește să spună cine a pus umărul la aceste fapte. Cartea este o sinteza a mai multor dosare de corupție despre care noi am flat doar de la televizor, cu minciuni sau cu adevărul denaturat”, a spus în deschidere Marius Prelipceanu.

Autorul cărții care în mod sigur va aduce schimbări în vârful unor foruri naționale a descris cu lux de amănunte cuprinsul lucrării și a răspuns la întrebările venite din public. ”Nu sunt un kamikaze. Sunt printre primii care am decis să spun pe șleau adevăruri cunoscute sau mai puțin cunoscute. Nu poți să trimiți un dosar înapoi doar pentru că pe o filă este semnătura adjunctului, iar mai apoi cei învinuiți să scape basma curată. Corupția din România trebuie să dispară. Dispariția ei se va face doar dacă marea corupție va fi eradicată”, a spus Gheorghe Burlacu, doctor în finanțe și drept, expert juridic independent la această oră.

Cartea și curajul autorului a fost apreciat și de Costică Macaleț, prefectul județului care a promis că va duce un exemplar cu autograf direct premierului Victor Ponta. ”Am vorbit și eu odată pe șleau despre faptul că județul nostru are singurul drum național din pământ. Am aflat mai apoi că se vorbea pe la colțuri că voi fi schimbat. Adevărul doare. Apreciez faptul că domnul Burlacu a avut curajul să pună pe hârtie adevăruri de necontestat”, a declarat prefectul județului. În introducerea lucrării, Gheorghe Burlacu îşi justifică demersul spunând că „am purces la elaborarea scrierii deoarece, de cele mai multe ori, oamenii simpli nu au acces la datele care înconjoară marea corupție”. În aceste condiţii, autorul susţine că scrierea sa este destinată și dedicată „celor care și-au pierdut economiile de-o viață în urma falimentelor bancare; au fost trimiși în judecată de procurori din speța lui Morar ori, aceiași care au dat NUP-uri (neînceperea urmăririi penale) sau SUP-uri (scoatere de sub urmărire penală) adevăraților vinovați pentru marecorupție”.  Printre motivele care au dus la aparţia acestei cărţi se mai numără după cum precizează Gheorghe Burlacu, actualitatea  fenomenului corupției care deşi datează din negura vremii, în prezent cunoaște o recrudescență fără precedent, dorinţa de a aborda într-o manieră personală marea corupție actuală în România postrevoluționară, cu trimitere directă la acele persoane care prin funcțiile lor ar trebui să lupte împotriva corupției dar care, în realitate, sunt printre cele mai corupte  şi, nu în ultimul rând lucrarea este o promisiune făcută de autor în urmă cu mai bine de doi ani iar apariția acestei cărți constituie un element de defulare. „Cum, întotdeauna mă țin de cuvânt, iată rodul muncii în perioada trecută de atunci și până spre sfârșitul anului trecut„.

Autorul mai susţine în prefaţă că „titlul e justificat pentru cele 5 capitole dedicate” fostului șef al DNA, din cele 7 ale cuprinsului. Alături de conținutul volumului, laborios realizat, care pentru unii poate fi considerat o cazanie, anexele sunt importante, fie că este vorba de alte lucrări în care se face vorbire de corupție, fie documente care justifică acuzațiile privindabuzuriledescrise sau selecțiile din interviurile pe care le-am acordat la Lumea Justiției în anul 2012, an în care Morar, din păcate, era încă la conducerea DNA”.

Cartea te ţine cu sufletul la gură şi uimeşte prin adevărul conţinut, prin maniera de redactare „pe şleau” şi mai ales te sperie numele şi faptele enumerate şi exemplificate cu lux de amănunte.

„Deși prezint totul pe șleau, tabu, fiți convinși că nu sunt un kamikaze”, mai spune în prefaţa cărţii Gheorghe Burlacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *