Spitalul Județean nu scapă de procesele cu firma Sanomed. Vezi ce sumă uriașă cere în instanță spitalului!

laborator judetean analize medicaleSpitalul Județean se judecă din nou cu firma Sanomed, cea care a preluat temporar laboratorul de analize medicale, după ce aceasta din urmă a acționat în instanță spitalul botoșănean și cere nu mai puțin de 2,5 milioane lei pentru contravaloarea serviciilor paraclinice de laborator, conform contractului de asociațiune investițională, încheiat la data de 11 ianuarie 2010. La suma respectivă se adaugă penalități de 0,1% pe zi, în sumă totală de peste 4 milioane lei. Debitul de 6,5 milioane lei, care face obiectul dosarului, provine dintr-un contract de asociațiune investițională încheiat între Sanomed și Spitalul Județean.

La sfârșitul anului 2010, s-a decis rezilierea contractului dintre cele două părți, iar într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoșani s-a hotărât suspendarea executării contractului, până la soluționarea irevocabilă a cererii.

like facebookContractul de asociațiune a fost reziliat de Curtea de Apel Suceava printr-o hotărâre irevocabilă dată la data de 23 februarie 2015. În aceste condiții, Sanomed a făcut recurs și cere de la Spitalul Județean suma de 6,5 milioane lei.

Conducerea Spitalului Județean solicită sprijinul Consiliului Județean în acest caz prin achiziționarea de servicii juridice. Decizia va fi luată în ședința de Consiliu Județean de săptămâna viitoare.

Firma Sanomed a fost pusă, la rândul ei, să plătească salarii de 22 miliarde lei vechi salariaților preluați temporar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *