Portariuc: De ziua Botoșaniului, îi salut pe toți botoșănenii și îi invit să rămână uniți și devotați orașului lor

gheorghe sorescu si ovidiu portariucPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a spus, joi, după slujba de la Biserica „Sf.Gheorghe” din Botoşani, că  23 aprilie este cea mai frumoasă zi a oraşului, ziaua patronului spiritual Sfântul Gheorghe „preţuit de-a lungul timpului pentru curajul cu care a ales să-şi mărturisească public credinţa creştină, pentru spiritul său drept dar şi pentru îndemânarea cu care mânuia armele”.

like facebookDupă o slujbă atât de frumoasă, cum a fost cea la care tocmai am participat, cu toţii suntem pătrunşi de solemnitatea acestor momente, de importanţa acestei sărbători atât pentru noi, cât şi pentru viaţa oraşului nostru. Sărbătorit deopotrivă de Biserica Ortodoxă cât şi de cea Romano Catolică, Sfântul Gheorghe purtătorul de biruinţă, este simbol absolut al vitejiei şi credinţei în biserică, mergând până la sacrificiul suprem. Este patronul şi ocrotitorul unui însemnat număr de ţări, de regiuni şi oraşe din întreaga lume. Prezenţa sa pe primele sigilii şi peceţi ale târgului Botoşanilor, în postura de învingător în lupta cu balaurul, arată orientarea încă de atunci către triumful binelui asupra răului, către prosperitate prin muncă şi credinţă. Fiecare dintre noi ar trebui să avem în caracter trăsăturile definitorii ale Sfântului Gheorghe, curajul, credinţa şi cinstea”, a spus edilul.

El a menționat totodată că lăcașul sfânt, care împlinește 475 ani de la ctitorie, reprezintă unul dintre ”locurile de suflet ale botoșănenilor” și și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp va fi reabilitat și acest monument. La slujbă s-a aflat și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *