Se teme de război! Primarul de Botoșani vrea ca tinerii să știe să tragă cu arma. Vezi ce propune!

soldati- militariPrimarul Botoșaniului, Ovidiu Portariuc, îi este teamă de război. Pentru că este convins că actuala generație de tineri nu știe să tragă cu arma, Portariuc a lansat, duminică, o idee care va atrage o sumedenie de comentarii.

El propune reintroducerea stagiului militar obligatoriu, însă nu pe o perioadă de un an, așa cum era până în 2007, ci pe șase luni.

like facebookEu nu cred in pericole iminente, dar nu se stie niciodata. Una e sa aperi un oras ca Botosaniul cu 500 soldati profesionisti si alta e sa-l poti apara pe langa soldati si cu 40.000 rezervisti antrenati, mobilizati in 24 de ore. Extrapolat la nivel national, intr-o situatie de criza ipotetica, e mult mai confortabil pentru noi si descurajant pentru altii sa stii ca in 24 de ore aproximativ 7-8 milioane de romani sunt gata de actiune„, a declarat primarul municipiului Botosani.

Ovidiu Portariuc cu pistolPrimarul Botosaniului considera ca, in cazul in care reintroducerea stagiului militar obligatoriu nu este dorita, poate fi demarat un program de pregatire militara pe baza de voluntariat. Participantii ar putea beneficia de scutire de impozite si taxe locale pe o perioada de cinci ani, in baza unor protocoale incheiate intre Ministerul Apararii Nationale si Consiliul Local.

„Ca primar, avand responsabilitatea coordonarii serviciilor de urgenta sau de protectie civila in caz de criza, nu pot sa nu remarc slaba pregatire in primul rand a tineretului pentru tot ceea ce inseamna actiune coordonata ierarhic, efort fizic sustinut, instructie de specialitate, abilitati de lupta. Cred ca reintroducerea serviciului militar obligatoriu de sase luni ar putea fi o varianta. E benefica si pentru individ, ca formare, dar si pentru comunitate, in caz de aparare„, a afirmat Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *