Importurile din Republica Moldova ţinute în loc de două calculatoare

vama stanca costestiAchiziţia a două calcultoare şi accesoriile aferente ţine în loc deschiderea punctului fitisanitar din vama Stânca Costeşti ce ar facilita comerţul internaţional cu Republica Moldova.

like facebookPrefectul Costică Macaleţi a menţionat că punctul fitosanitar are aprobare de funcţionare din luna martie, însă oficialii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor nu au finalizat procedura de achiţie a calculatoarelor şi astfel punctul nu poate fi operabil. Reprezentantul Guvernului a recunoscut că se putea face un transfer de tehnică pe perioadă determinată, însă nu a dorit să comenteze mai mult situaţia. În punctul fitosanitar vor activa trei persoane din cadrul DSVSA Botoşani.  Acesta a mai adăugat că a făcut demersuri la ANSVA pentru rezolvarea problemei.

“Am discutat cu directoarea de cabinetul ui preşedintelui ANSVSA , sunt în procedura de achiziţie a calculatoarelor şi imprimantelor şi tot ce trebuie acolo, rugându-i ca eventual să transfere nişte aparate de acest gen la Vamă pentru a putea da drumul la acest punct fitosanitar. Din acest motiv nu s-a deschis pentru că nu aveau achiziţionate calculatoarele-. Organigrama este aprobată, oamenii sunt, nu au calculatoare. Probabil se puteau găsi şi date prin transfer pe o perioadă scurtă”, a afirmat Costică Macaleţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *