VIDEO Sindicaliştii din sănătate au pichetat Prefectura

pichetare sanitas proteste sanatate prefectura botosani2Aproximativ 80 de membri de sindicalişti din cadrul Sanitas au pichetat, marţi la amiază, Prefectura şi Consiliul Judeţean nemulţumiţi de condiţiile de muncă.

like facebookLiderii de sindicat s-au plâns de modul de salarizare din spitale şi de faptul că infirmierele şi asistentele sunt nevoite să facă munca nomată pentru un număr aproape triplu de personal.

„Aş începe cu neplata drepturilor salariale în totalitate. Acest lucru incluzând neplata tichetelor de masă, care este un drept salarial cuprins în contractul colectiv pichetare sanitas proteste sanatate prefectura botosani5de muncă. Un alt lucru care ne nemulţumeşte este  acordarea  sporurilor pentru locurile de muncă, care nici acum nu s-au definitivat la valoarea pe care noi am cerut-o. Un alt lucru este aplicarea legii 284 în sensul repartizării salariilor pe locurile de muncă. Asistenţii medicali, infirmierii, îngrijitoarele şi personalul necalificat, le-au fost incluse în salariul de bază sporul de vechime, sporul de prevenţie şi sporul de stabilitate în sistemul sanitar, care depăşesc salariul minim pe economie. Considerăm că este o nedreptat pentru că nu poţi face un pichetare sanitas proteste sanatate prefectura botosani1salariu de bază. Solicităm garantarea locului de muncă, este normativul de personal. Oamenii muncesc peste normativ, un asistent lucrează pentru 2-3 asistenţi, un infirmier asigură pentru 2-3 infirmieri, îngrjitori pot spune că nu există, iar brancardieri sunt cât degetele de la o mână. Fac un apel la cei care asigură sistemul de sănătate, dacă vor să aibă un act medical de calitate pentru asiguraţi, pentru oamenii care i-au votat, pentru oamenii pe care îi reprezintă, îi rugăm să aibă grijă de acest sistem”, a declarat Lia Temniciuc, preşedintele Sanitas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *