Botoşăneni ţepuiţi printr-o nouă metodă: „Stareţul”. Vezi câţi bani au putut să dea unor necunoscuţi!

inselat pe internetO familie de botoşăneni plecaţi în străinătate la muncă a ajuns să fie ţepuită de escroci printr-o nouă metodă. Cei doi soţi, din Zlătunoaia, au plecat la muncă în Spania şi pentru a-şi alina dorul de casă ţin legătura prin intermediul internetului cu cei apropiaţi.

like facebookAşa au ajuns, prin intermediul reţelei Facebook, să se imprietenească cu mai mulţi oameni din ţară. Oameni credincioşi au ajuns să aprecieze şi o pagină a Mănăstirii Cozancea, numai că aceasta s-a dovedit a fi falsă. Administratorul respectivei pagini s-a dat drept stareţul mănăstirii şi le-a cerut bani.

Prima data 150 de euro pentru a ajuta mănstirea, la scurt timp a mai cerut 100 de euro şi încă 50. Banii erau trimişi pe numele a trei persoane din Botoşani, iar cei doi soţi au devenit suspicioşi abia când li s-a cerut alţi 200 de euro. Atunci s-au interesat în ţară şi au reuşit să afle numărul de telefon al stareţului de la mănăstire şi când i-au povestit acesta nu ştia nimic. Stareţul mănăstirii a contactat poliţia şi acum îi caută pe cei care s-au prezentat la bancă pentru a ridica banii.

Cei doi au dorit ca povestea lor să fie cunoscut pentru a nu mai cădea şi alţi semeni în plasa escrocilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *