Portariuc, în raportul de activitate: 2014 a fost un an în care municipalitatea a asigurat drumul orașului nostru către modernizare

ovidiu portariuc 15Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, își prezintă, în ședința de Consiliu Local de marți, raportul de activitate pe anul trecut. Edilul vorbește despre investiții și proiectele sale, despre serviciile de utilitate publică, despre spitalele finanțate din bugetul local, cultură, depre relația cu cetățenii și Consiliul Local, însă, în raportul de activitate, Portariuc vorbește și de manifestările care au avut loc anul trecut, respectiv Zilele Eminescu, September Fest, Zilele Municipiului, Zilele Recoltei, vizita lui Moș Crăciun și despre revelion.

2014 a fost un an în care municipalitatea botoșăneană, prin proiectele finalizate, cele aflate în derulare sau cele demarate, a asigurat drumul orașului nostru către modernizare, dezvoltare și îmbunătățire a calității vieții. De la începutul mandatului și până în prezent, am făcut eforturi pentru a realiza cât mai multe pentru municipiul Botoșani și pentru locuitori, dorind să contribui la dezvoltarea orașului, având o serie de obiective pe care le-am finalizat sau sunt în curs de finalizare în acest nou an”, susține primarul în raportul de activitate.

El vorbește despre lucrările de la Parcul Cornișa, dar și de la Teatrul ”Mihai Eminescu”, despre „Reabilitarea, modernizarea și extinderea grădinii publice Mihai Eminescu”, precum și despre modernizarea Stadionului municipal.

În anul 2014, am efectuat lucrări de reparații, asfaltări și modernizări ale unor străzi și artere din Botoșani. În acest sens, cea mai importantă investiție realizată la nivelul orașului a fost reabilitarea și modernizarea străzii Primăverii. Anul trecut a început documentația pentru reabilitarea și modernizarea străzii Maramureș, iar începând cu luna martie vor fi demarate lucrările propriu-zise. De asemenea, au avut loc lucrări de reparaţii, modernizări şi igienizări la unităţile de învăţământ din oraş”, mai pus Portariuc.

like facebookUnul dintre obiectivele anului 2014 este finalizarea Grădiniței nr. 20: corp de clădire parter cu 4 săli de grupă, cancelarie, cameră personal, teren de joacă etc. Totodată, acoperișul Școlii nr. 17 a fost finalizat în cursul anului trecut, aici având loc reabilitarea șarpantei, instalație paratonare și termoizolarea podului. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, a fost semnat contractul de execuție Lucrări de reabilitare termică a blocurilor care fac obiectul proiectului Reabilitarea termică în vederea creșterii eficienței energetice a 3 blocuri de locuințe din municipiul Botoșani: strada Tudor Vladimirescu blocul nr. 14, strada Împărat Traian blocul nr. 21 și strada Săvenilor blocul nr. 40, iar în luna Septembrie 2014 s-a semnat cea de-a doua cerere de finanțare Reabilitarea termică a blocurilor din strada Arcului nr. 4, Săvenilor nr. 42 și Calea Națională nr. 56. În anul 2014, a fost finalizată reabilitarea și modernizarea punctelor termice și rețelelor secundare: Castel, Săvenilor, Octav Băncilă, Pacea 3. De asemenea, în anul 2014 a fost finalizat obiectivul de investiții care a viabilizat cartierul ANL Cișmea etapa a II-a (aproximativ 3,30 ha pentru locuințe ANL, locuințe sociale și terenuri individuale). S-au executat: rețeaua de distribuție energie electrică, rețeaua de distribuție gaze naturale, rețele apă – canal, suprafețe carosabile, suprafețe trotuare.

În anul 2014 a avut loc deschiderea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani, amenajat în Centrul Istoric al municipiului, fiind înființat și dotat cu ajutorul fondurilor europene. Pentru operaționalizarea sa, au fost create cinci noi locuri de muncă, acesta fiind deschis de Luni până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. Și în anul care a trecut am dorit să premiem în continuare excelența, acordând premii pentru cei mai buni elevi din Botoșani. Ne-am arătat respectul pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie și am continuat tradiția de a organiza evenimente cu prilejul Revelionului, a Zilelor Mihai Eminescu, a Zilelor municipiului Botoșani, a Festivalului Verii, acțiuni de succes ale municipalității, pe care le vom continua și amplifica și în acest an, se precizează în raport.

Primarul municipiului Botoșani își dorește ca anul 2015 să fie unul liniștit, mai bogat în realizări, să continue proiectele demarate în anii anteriori și să înceapă derularea de noi investiții în municipiul Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *