Maşină inteligentă proiectată de botoşăneni

studentii din Botosani care au inventat masinaTrei botoşăneni, studenţi în Iaşi, şi-au pus imaginaţia la muncă pentru a crea maşina care se conduce singură cu ajutorul unei camere video.

Echipa DM-4, formată din Diana Grosu, George-Victor Acatrinei şi Bogdan-Cosmin Arcire din Botoşani, alături de Alexandru Grosu, din Paşcani, vor participa pe 8 şi 9 mai, la Iaşi, la a noua ediţie a Electro-mobility, o competiţie de machete de maşini inteligente. Cei patru tineri au început deja construcţia maşinuţei electrice, sub îndrumarea profesorului universitar Cristian Haba.

like facebookRezultatul muncii lor trebuie să se poată ghida pe un traseu cu obstacole (obiecte şi rampe) şi să se oprească automat la linia de sosire, fără ajutorul operatorilor. Botoşănenii George-Victor Acatrinei şi Bogdan-Cosmin Arcire, alături de păşcănean, sunt studenţi în anul III la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată (IEEIA), iar Grosu Diana este studentă în anul II la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI).

La concurs s-au înscris 50 de echipe din toată ţară. Organizatorii pun la bătaie un premiu de 1.000 de euro pentru locul I, unul de 700 de euro pentru locul II şi unul de 500 de euro pentru locul trei.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *