Sporurile pentru medici, cerute în Comisia de Dialog Social

ciofu federovici liviu popMedicii vor primi un spor de fidelitate, potrivit unui proiect de lege ce vizează creșterea veniturilor medicilor. Deputatul Tamara Ciofu a spus vineri, în cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social la care a luat parte și ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, că Ministerul Sănătății este de acord cu acordarea unui spor de fidelitate pentru medicii care își dovedesc eficiență și răspund tuturor provocărilor.

Pentru medicii care vor lucra în comunitățile rurale, unde sunt condiții dificile, se va stimula acest aspect prin creșterea sporurilor care vor fi cuprinse între 100 și 200%. Acest lucru va privi nu numai medicii care lucrează la țară, ci și medicii care vor lucra în ambulatoriul de specialitate”, a spus Tamara Ciofu.

like facebookDeputatul a cerut totodată sindicatelor din sănătate și Colegiului medicilor din Botoșani să înainteze Ministerului Sănătății un memoriu comun privind sporurile medicilor. Asta după ce liderul de sindicat de la Secția Psihiatrie, Daniel Bulboacă, a acuzat faptul că medicii care efectuează gărzi în spitale nu beneficiază de toate drepturile legale ce li se cuvin.

Medicii nu beneficiază de drepturile legale aferente timpului de lucru, nu beneficiază de sporuri de noapte. Ei sunt în situația muncii forțate”, a spus Bulboacă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *