Vești bune pentru posesorii mașinilor de lux din Botoșani

masini cu numere rosiiPosesorii autoturismelor hibride vor plăti un impozit mai mic pe mașină, potrivit OUG nr 2 publicată în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Botoșani.  care a declarat impozitul la mijloacele de transport hibride se reduce cu 95%. În județul Botoșani sunt 12 posesori de astfel de mașini de lux, zece înmatriculate în Botoșani, una în Broscăuți și o alta în Dorobanți. De exemplu, dacă până acum taxa de înmatriculare pentru o mașină hibrid ajungea la 10 milioane lei vechi, acum proprietarul va plăti doar 5% din taxă.

like facebook”Pentru vehiculele care sunt hibride se plătește doar 5% din impozitul aferent anului respectiv, pentru că sunt ecologice. În județul Botoșani sunt 12 autoturisme hibride. Alea hibride merg și electric și cu combustibil. Electric nu avem niciun autovehicul înmatriculat în județul Botoșani. Toate sunt înmatriculate pe societăți comerciale.  Sunt mașini pe care le includem în categoria mașinilor de lux, pentru că toate se duc la peste 20 mii euro”, a spus Ciubotaru.

Mașinile hibride înmatriculate în județ sunt din gama Mercedes, Lexus, Honda și Toyota. Cea mai scump autoturism hibrid este Lexus. Acesta pleacă de la 70 mii euro și poate ajunge și la 100.000 euro cu tot cu dotări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *