Un procuror botoşănean arestat la domiciliu are voie să iasă din casă miercuri şi vineri. Vezi de ce!

Vasile Şelaru
Vasile Şelaru

Un procuror din Botoşani judecat la Curtea de Apel Iaşi pentru fapte de corupţie şi arestat la domiciliu a primit încuviinţarea instanţei de a ieşi de două ori pe săptămână din casă.

like facebookProcurorul-suspendat Vasile Şelaru, din Vaslui a formulat o cerere către judecătoriii ieşeni, la care a ataşat o serie de documente medicale, prin care a solicitat să i se permită să meargă la dentist. Curtea de Apel Iaşi a admis cererea procurorului şi au decis ca acesta să iasă din casă, timp de o lună, în fiecare miercuri şi vineri, pentru a merge la dentist.

Vasile Şelaru este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi de trafic de influenţă. Una dintre fapte a fost plasată de anchetatori la finele anului 2013, atunci când Şelaru ar fi promis unei unei persoane acuzate de furt că va influenţa membri ai Curţii de Apel Iaşi pentru a admite un recurs şi a o scăpa de închisoare.
De asemenea, în mai 2014, Şelaru ar lăsat impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din Vaslui care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază. El ar fi cerut 700 de lei de la patroana acelei societăţii pentru a-l determina pe ofiţer să soluţioneze favorabil acel dosar.
Tot în mai 2014, Şelaru a acceptat să fie cazat pe litoral pentru a interveni pe lângă un procuror de la Parchetul local din Bârlad în scopul eliberării unui tânăr cercetat pentru furt. Procurorul criminalist are o vechime de 18 ani în magistratură, iar în urmă cu doi ani a candidat la funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *