Florin Ţurcanu a renunţat la procesul privind suspendarea Ordinului prefectului

gudulas stefan avocat turcanuFostul preşedinte al Consiliului Judeţean a avut, luni dimineaţă, primul termen în dosarul în care cerea suspendarea Ordinului prefectului prin care s-a constatat încetarea mandatului său.

like facebookFlorin Ţurcanu nu s-a prezentat la proces fiind reprezentat de un avocat din baroul Suceava.

Reprezentantul său a formulat o cerere prin care anunţa renunţarea la proces. Avocatul a explicat că având în vedere că al doilea dosar deschis, privind anularea ordinului prefectului, a fost programat la două zile diferenţă, miercuri, nu are sens judecata primului dosar pentru că decizia nu ar putea fi pusă în executare. Mai mult decât atât, acesta a mai adăugat că procesul de anulare a ordinului ar urma să se finalizeze la primul termen, potrivit prevederilor legale, printr-o hotărâre definitivă.

„Astăzi instanţa a rămas în pronunţare cu privire la cererea de suspendare în ceea ce priveşte ordinul 31/2015 prin care s-a constat încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al domnului Florin Ţurcanu. Noi am ales această strategie având în vedere faptul că între termenul fixat pentru cererea de suspendare şi cel din dosarul având ca obiect cererea de anulare erau doar două zile, astfel încât chiar dacă s-ar fi pronunţat o soluţie de admitere a cererii de suspendare, aceasta nu putea fi pusă în aplicare având în vedere termenul de două zile. Mai ales având în vedere faptul că legea administraţiei publice locale prevede imperativ faptul că cererea de anulare trebuie soluţionată în termen de 30 de zile. Soluţia care va fi pronunţată în acel dosar este definitivă”, a declarat Gudula Ştefan, avocat.

2 thoughts on “Florin Ţurcanu a renunţat la procesul privind suspendarea Ordinului prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *