Botoşănean mort în documente, de trei ani, însă viu în realitate

politist in stradaMort în documente, dar viu în realitate. Este povestea incredibilă a unui botoşănean care de aproape trei ani şi-a pierdut identitatea şi trăieşte ca în era primitivă, fără să figureze prin evidenţele statului.

like facebookNăscut în comuna Suliţa, în primăvara lui 1958, într-o familie de intelectuali, Victor Marin a vrut să-şi trăiască viaţa la maxim. Imediat ce a terminat studiile, s-a stabilit în Botoşani, după care a ajuns prin Braşov. Pe la 35 de ani, destinul l-a dus în judeţul Hunedoara, unde s-a angajat la Mina Petrila.

Locuia într-un cămin de nefamilişti al minei, dar în toamna lui 1994 recesiunea economică l-a lăsat fără loc de muncă. Văzându-se şomer, bărbatul a rupt legătura cu familia şi a căzut în patima băuturii. În martie 1995, el le-a spus foştilor colegi că merge să se angajeze ca îngrijitor de animale la o fermă din judeţul Timiş, iar de atunci nu a mai luat legătura cu nimeni din familie sau dintre cunoscuţi.

Părinţii l-au tot căutat şi, pentru că nu au mai primit niciun semn de viaţă de la el, în februarie 2010 au anunţat poliţia, declarându-l dispărut de la domiciliu. Trecuseră 15 ani, iar bătrânii îşi pierduseră speranţa că-l vor mai vedea vreodată, aşa că în aprilie 2010 au deschis o acţiune în instanţă pentru declararea judecătorească a morţii. După alte cercetări, Victor Marin a fost declarat decedat.

Surpriza a apărut în noiembrie 2014, la o cârciumă dintr-o comună de lângă Târgu Jiu. Mai mulţi bărbaţi s-au luat la bătaie şi, chemaţi să aplaneze scandalul, poliţiştii gorjeni i-au ridicat pe toţi. Când să-i bage în arest, aceştia au rămas muţi – unul dintre cei ridicaţi susţinând că este Victor Marin, din comuna Suliţa.

Deşi ar trebui să-şi redobândească identitatea în instanţă, Victor Marin nici nu vrea să audă, el refuzând să se întoarcă în familie şi la Botoşani.

Sursa Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *