Vreme schimbătoare în week-end! Meteo pe trei zile

vremeaVremea se menţine închisă şi va continua să se răcească  în special în centru, sud şi est, unde precipitaţiile vor ocupa arii extinse. Conform atenţionării cod galben de vreme rea, în Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Moldova vor fi mai ales ninsori în prima parte a zilei, dar treptat acestea trec în lapovita, în timp ce în Dobrogea vor predomina ploile. În celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte, pe arii mai restrânse.
Cantităţile de de apă vor depăşi local 15…20 l/mp în sud-estul teritoriului. Vântul va sufla mai tare în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, cu viteze ce vor depăşi 55…60 km/h. La munte va ninge şi vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. În aceste condiţii, temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 1 şi 8 grade cu plus.

În capitală temporar vor cădea precipitaţii, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare dimineaţa şi mixte în restul zilei. În aceste condiţii, la amiază nu sperăm la mai mult de 2…3 grade cu plus. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h.

Vreme rece şi înshisă şi la munte. Va ninge pe arii extinse, iar prin Carpaţii Meridionali şi de Curbură cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificãri temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zãpada. Maximele scad, astfel că la amiază termometrele vor indica minus 1 grad la Predeal, minus 2 la Stâna de Vale,  minus 3 la Sinaia şi Păltiniş, minus 4 la Semenic şi minus 8 pe Vârful Toaca din Ceahlău. Vremea se va menţine rece şi sâmbătă. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, pe arii restrânse va ninge slab, în timp ce în restul masivelor cerul devine variabil şi doar izolat va fulgui pe parcursul zilei. Vântul va mai avea intensificări locale pe creste, iar maximele nu se schimbă prea mult faţă de azi. Duminică vremea se încălzeşte uşor. Norii se menţin tot în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde doar izolat va fulgui, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Stratul de zăpadă măsoară 210 cm la Bâlea Lac, 76 cm pe Vf Omu, 66 cm la Sinaia şi Buşteni, 39 cm la Straja şi 30 cm la Păltiniş.

REGIUNI Vreme închisă şi în răcire în regiunile intracarpatice, cu ninsori, pe arii extinse în Transilvania şi precipitaţii  mixte local în Banat şi Crişana. Maximele pornesc de la 1…2 grade în depresiuni şi ajung la 7 grade la Oradea şi Baia Mare.

like facebookÎn sud cad precipitaţii pe arii extinse, mai ales ninsori dimineaţa, cu tendinţă de trecere în lapoviţă şi ploaie peste zi. Bate vântul, iar temperatura are valori modeste pentru data din calendar, în jur de 3…4 grade.** Vreme închisă cu ploaie, vânt şi 7…8 grade la amiază în Dobrogea. Cantităţile de apă pot fi importante, 15…20 l/mp.

În  Moldova tot vreme fără soare şi cu precipitaţii, mai ales ninsori în nord şi centru şi ploi în sud. Este rece pentru această dată, maxime de 2…4 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine închisă şi rece în sud şi sud-est, va ninge, iar vântul continuă să sufle cu peste 50…55 km/h la rafală. În restul ţării maximele vor fi normale, iar cerul va deveni variabil, exceptând Moldova şi Carpaţii Orientali, unde, peste zi, pe arii restrânse va ninge slab. Temperaturile maxime pornesc de la 2 grade în sud şi se opresc la 8..9 grade în vest.

Vreme rece şi închisă şi mâine în Bucureşti, cu 3 grade la amiază.  Trecător va ninge slab, iar vântul va sufla tot cu 50…55 km/h la rafală.

Duminică va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Cel mai frig va fi în depresiuni şi pe litoral, 3 grade la Miercurea Ciuc şi Constanţa, iar cel mai cald tot în vest 9. Norii vor fi prezenţi doar în sud, est şi parţial în centrul ţări. Vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare în Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia şi Muntenia, iar în Transilvania şi Moldova izolat va fulgui. Vântul va mai avea unele intensificări în sud-est.

Frig şi în Bucureşti duminică. 4 grade la amiază, condiţii de ninsori slabe şi vânt moderat ziua.

Sursa: REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *