DNA îi bate la poartă lui Verginel Gireadă. Vezi ce caută procurorii anticorupție!

verginel gireada cu tractorProcurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a deschis o anchetă în cazul unei afaceri în care este implicată Primăria comunei Mihai Eminescu, dar și o firmă aparținând familiei deputatului Verginel Gireadă și soției acestuia, primărița din Mihai Eminescu, Aneta Gireadă. DNA a cerut, în ultima săptămână, mai multe documente cu privire la un contract de deszăpezire a drumurilor comunale pe care Primăria din Mihai Eminescu l-a încheiat cu societatea comercială Pavra SRL, care a subcontractat lucrările către firma Felix Transcom, controlată de Verginel Gireadă.

Afacerea a fost derulată în iarna 2012- 2013, la scurt timp după ce Gireadă tocmai pierduse mandatul de primar în urma unei condamnări.

„În perioada în care s-a făcut achiziţia publică, nici eu, nici soţia, nu eram primar. Achiziţia serviciilor de la Pavra s-a făcut în luna mai, iar eu am demisionat în luna martie. Soţia a devenit primar în iunie”, se scuză Verginel Gireadă.

În 2013, procurorii DNA au ridicat documente de la firmele implicate, dar și de la Primărie, însă acum a cerut noi informații. Funcționarii Primăriei Mihai Eminescu au multiplicat contractele înaintându-le DNA București, cel care derulează ancheta, în condițiile în care Verginel Gireadă are calitatea de parlamentar.

Deputatul Gireadă a “uitat” să declare firma care câştigă bani publici

like facebookFamilia lui Verginel Gireadă deţine acţiunile şi administrarea societăţii Felix Transcom. Firma este, din ianuarie 2012, pe numele Andreei Cristina Gireadă, fiica deputatului Verginel Gireadă. Ea a preluat administrarea firmei în 2012, imediat ce a împlinit 18 ani. Cu toate acestea, afacerea este condusă din umbră de deputat, în condiţiile în care fiica sa este plecată la Bucureşti, unde este studentă.

Felix Transcom a închiriat, prin contract, patru utilaje de deszăpezire (două tractoare cu lamă, un tractor cu remorcă şi un răspânditor de materiale antiderapante) societăţii comerciale Pavra SRL, cea care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor din comuna Mihai Eminescu, al cărei primar este nimeni alta decât soţia deputatului Verginel Gireadă şi mama administratorului firmei.

Practic, deszăpezirea din Mihai Eminescu este făcută de utilajele lui Verginel Gireadă, fără ca acest lucru să fie menţionat în vreo declaraţie de interese depusă de deputat.

Patronul de la Pavra SRL, Petru Filip, recunoaşte existenţa contractului cu Felix Transcom, însă, cu toate acestea, afacerea dintre el şi Verginel Gireadă nu apare în declaraţia de interese a deputatului, care a fost înregistrată pe 18 decembrie 2012 la Camera Deputaţilor.

Vezi aici declaratia de interese a lui Verginel Gireada

 

3 thoughts on “DNA îi bate la poartă lui Verginel Gireadă. Vezi ce caută procurorii anticorupție!

  1. -jegu asta de tractorist analfabet s-o strecurat la liberali s-o ajuns premarele,imediat boul o taiat decontul navetei la profesori si el o terminat liceul la privata pe bani grei -ultima generatie cand s-o mai putut…apoi el penal fiind o fost sprijinit de celalalt penal Turcanu sa ajunga neica nimni aista deputat iar teata laptareasa a lui cica-i primareasa…

  2. RUSINE INSTITUTII CARE NU SE GÂNDEȘTE ,nea verginel astia nu te lasa, tu ai de arat ,vine primavara si insamânțările!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *