Vești bune pentru cadrele didactice de la Inspectoratul Școlar Județean: Vor primi banii de pe hotărârile judecătorești

mihaela hunca 1Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că profesorii botoșăneni vor primi drepturile salariale câștigate în instanță pe anul 2015, respectiv 2016, eșalonat, începând cu luna martie. Din 1 martie, se vor plăti prima și a doua tranșă, a treia trașă de bani se va plăti începând cu 1 iunie, iar a patra tranșă începând cu 1 februarie 2016.

like facebookSe vor plăti sumele rămase neachitate din cuantum prevăzut de actele normative pentru anul 2015 și cuantumul prevăzut pentru anul 2016. Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului 83.din 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești se vor efectua în mod eșalonat. Ministerul Finanțelor a repartizat fondurile pentru plata acestor drepturi și rugăm pe această cale autoritățile administrației publice locale să ia toate măsurile, astfel încât să se plătească tuturor persoanelor”, a menționat Mihaela Huncă.

La nivelul județului Botoșani suma necesară pentru achitarea acestor drepturi se ridică la peste 22 milioane lei, de care vor  beneficia aproximativ 6.400 persoane. În medie, un cadru didactic ar urma să primească aproape 3400 lei.

”Unii pot să primească mai mult, alții mai puțin. Mai există hotărâri judecătorești venite mai târziu în plată. Este o veste bună pentru toți colegii”, a adăugat Huncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *