Primăria Botoșani consultă populația pe tema ridicării unei biserici pe terenul unei grădinițe

turla bisericiiReprezentanții Primăriei Botoșani vor organiza o dezbatere publică pe tema construirii unei noi biserici în zona Săvenilor. Deși a existat un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevedea darea în folosință gratuită a spațiului unde a funcționat Grădinița nr.8, acesta a fost scos de pe ordinea de zi urmare a discuțiilor aprinse între consilieri.

like facebookProiectul cu biserica a fost propunerea Protopopiatului, având în spate cererile a peste 2000 de cetățeni din acea zonă și am solicitat clarificări în plus vizavi de această situație, vizând că naște o serie de discuții. Datoria mea este să preiau dorințele cetățenilor și să le pun în dezbatere în CL. Noi încercăm să facem grădiniță în zonele unde sunt necesare. Ar fi necesar în zona Bucovina. Voi face o consultare publică pe acest subiect”, a spus primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc.

Grădinița nr.8 din Botoșani nu mai este funcțională, acolo existând un teren în suprafață de 1218 mp și construcție de 196 mp.

2 thoughts on “Primăria Botoșani consultă populația pe tema ridicării unei biserici pe terenul unei grădinițe

  1. Domnule primar,
    Cred ca nr,. de biserici din municipiul Botosani este deja prea mare. In rindul clericilor exista o batalie nevazuta pentru a ,,face rost” de parohii in
    oras intrucit sunt nujmerosi absolventi care stau ,,la cotitura”. Lumea vorbeste ca pentru un asemenea ,, proiect se cotizeaz[ la greu, atit pe plan local, cit si la Iasi.
    In conditiile in care majoritatea bisericilor sunt pe jumatate goale la slujbele religioase( cu exceptia Craciunului si a Pastelui, nu se justifica constructia unei noi biserici. Terenul si constructia existente pot sa aiba numeroase intrebuintari , inclusiv pentru construirea unui bloc de locuinte. Mai exista inca o temelie chiar aproape de Piata Mures care se degradeaza de peste 10 ani de zile si tot asa.

  2. Statistici date publicitatii pe posturile TV din tara noastra : ROMANIA ESTE TARA DIN EUROPA CU CELE MAI MULTE BISERICI , ROMANIA este tara din Europa cu cele mai mici salarii, cu cel mai mic nivel de trai, Romania este tara din Europa cu cele mai mari preturi la produsele alimentate si industriale, la utilitati (gaz, apa, energie), copii romani au cele mai mici alocatii din toate tarile europene, spitalele din Romania sunt jalnice, ROMANII ABIA SE DESCURCA DE AZI PE MAINE . BANII CARE SE ADUNA LA BUGETUL STATULUI TREBUIE SA SE INTOARCA LA CETATENII ROMANI PRIN CRESTEREA BUNASTARII LOR , AN DE AN . NU APROBATI A SE BAGA BANII IN ZIDURI DE PIATRA ….AVEN NEVOIE DE UN TRAI DECENT SI DEMNITATE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *