Incredibil. Vezi cu ce au ajuns să se drogheze tinerii din Botoşani!

vlad axinciuc centrul antidrog botosani1Consumul de droguri în rândul tinerilor din Botoşani este în creştere, iar substanţele folosite sunt dintre cele mai periculoase pentru sănătatea umană.

Ultima modă este consumul otrăvii pentru şoareci. Vlad Axinciuc, şeful Centrului Antidrog Botoşani a menţionat, vineri în cadrul Colegiului Prefectural, că există o problemă în ceea ce priveşte comercializarea etobotanice în comerţul stradal şi cel online.

like facebookÎn urma analizei ultimilor trei ani se observă o creştere a trendului în cee ce priveşte consumul de etnobotanice şi o menţinere a celui privitor la consumul de droguri de risc şi mare risc. Anul trecut centrul antidrog a primit 22 de cereri de sprijin pentru consumatorii de etnobotanice, în timp ce la Secţia de Psihiatrie s-au prezentat 104 persoane dependente de allcool şi una de etnobotanice.

” Există la nivelul judeţului un sistem de monitorizare a problemelor legate de droguri. Din fişele stardard înregistrate de unităţile medicale ca urmare a consumului de substanţe psihoactive, în anul 2014, s-au adresat celor celor patru unităţi, centre de primire urgenţe, un număr de 2.353 de persoane. Din acestea 2.075 ca urmare a consumului de alcool, 72 ca urmare a abuzului de medicamente, 5 ca urmare a consumului de droguri de risc şi mare risc şi 35 ca urmare a consumului de etnobotanice şi 32 ca urmare a consumului de substanţe volatile. 13 minori au ajuns în comă alcoolică. Trendul ultimilor trei ani este în creştere la urgenţe din cazul consumului de alcool, în scădere la abuzul de medicamente, se menţine constant în ceea ce priveşte consumul de droguri de risc şi mare risc şi în creştere la cel de etnobotanice. Comerţul stradal şi cel electronic încă crează probleme pe acest segment. Mai nou a apărut în Botoşani o practică în rândul tinerilor în aceea de a consuma Killtox, otravă de şobolani”, a declarat Vlad Axinciuc.

One thought on “Incredibil. Vezi cu ce au ajuns să se drogheze tinerii din Botoşani!

  1. V-ati trezit si voi? Dupa ce s-au distrus atatia tineri. Inca se vinde astfel de etnobotanice sub nasul vostru. Aceste substante se vand in ziua mare la vedere si nimeni nu i-a masuri si nici nu o sa se ia niciodata. Coruptilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *