Turbofreză nouă pentru IJSU Botosani, dintr-un lot de patru autospeciale. Vezi când vor fi aduse celelalte!

autofreza pompieri botosani1Vineri dimineaţă a fost prezentată, în faţa Prefecturii Botoşani, o turbofreză ce a intrat în dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

like facebookPrezentarea proiectului de dotare a instituţiei a fost făcută, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Acesta a menţionat că în judeţ vor ajunge patru tubofreze multifuncţionale, celelalte freze urmând a fi livrate în următoarele două luni.

Camionul este dotat cu freză, un rezervor de apă, însă i se poata ataşa şi alte utilaje. Este destinat pompierilor pentru a-şi crea drum la intervenţiile de iarnă. Proiectul regional, în valoare de 21 de milioane de lei, a însemnat achiziţionarea a 24 de autofreze.

adomnitei sorescu si anton autofreza pompieri botosani3” Pompierii au devenit cea mai dotată armă şi IJSU Botoşani are utilaje de intervenţie de ultimă generaţie. Ţin minte că acum doi ani când ne luptam cu nămeţii, autofrezele din Iaşi erau de aceeaşi vârstă cu mine, nu aveai nici o siguranţă că îşi fac treaba. Acelaşi lucru se întâmpla şi la Botoşani. Acum cred că pompierii pot face faţă oricăror solicitări, după ce au fosst dotaţi şi cu utilajele cu şenile şi aceste autofreze. Poate se întreabă lumea de ce le-am adus de mărţişor. Ţin să menţionez că iarnă nu a mai fost în acest an şi în plus aceste maşini sunt customizate,nu sunt produse în serie. Este necesară inclusiv avizarea de la RAR ceea ce durează câteva zile pentru fiecare camion în parte”, a declarat Cristian Adomniţei.

Acesta a ţinut să sublinieze că dotarea s-a făcut printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene, iar contribuţia autorităţilor judeţene a fost infimă. Judeţele Iaşi şi Suceava au primit câte cinci turbofreze având în vedere că au o lungime mai mare de drumuri judeţene şi naţionale.

Autorităţile au ţinut să precizeze că turbofrezele vor fi folosite doar pentru desfundarea drumurilor acoperite de zăpadă în caz de urgenţe medicale sau incendii. Drumarii trebuie să îşi facă în continuare treaba.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a ţinut să îi mulţumească omologului său de la Iaşi pentru vizita făcută în Botoşani şi l-a invitat să făca acelaşi lucru şi în momentul în care vor fi livrate şi celelalte trei turbofreze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *