Botoşăneni traficaţi în Danemarca de falşi angajatori. Vezi ce au ajuns să facă!

MascatiCea mai mare operaţiune de capturare a unei grupări de trafic de persoane organizată de autorităţile române şi daneze, are la baza mai mulţi botoşăneni traficaţi. Este vorba despre operaţiunea Cuibul de Viespi care a demarat la începutul anului 2014 şi s-a încheiat joi cu arestarea a 21 de cetăţeni români , doi danezi şi un sirian.

like facebookReţeaua a traficat 71 de cetăţeni români, printre care şi botoşăneni, cărora li se luau cărţile de identitate şi se săvârşeau ilegalităţi în Danemarca în numele lor. Astfel, gruparea a înşeleat bănci şi mazine, începând din anul 2013.

Potrivit anchetatorilor, victimele vor beneficia de sprijinul autorităților daneze și române pentru a fi repatriate. Totodată, toți cetățenii români implicați în acest caz vor beneficia, la cerere, de asistență consulară.

Poliţişti danezi au descins miercuri pe insulele daneze Sjælland şi Lolland-Falster, situate în Marea Baltică, a comunicat poliţia regională daneză.

Potrivit Metroexpres, autorităţile au efectuat percheziţii în 62 de case de pe insulele Sjaeland (Zealand) şi Lolland-Falster.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *