Grupare de traficanţi de ţigări condamnată definitiv

mascat contrabanda tigari botosani6O grupare de traficanţi de ţigări a fost condamnată definitiv, joi, de judecătorii Curţii de Apel Suceava.

Judecătorii suceveni au modificat pedepsele aplicate iniţial de colegii de la Botoşani. Astfel, pedepsele definitive sunt mai blânde fiind transformată închisoarea cu executare în închisoare cu suspendare.

like facebookLiderii grupului, Leonard Cătălin Grindei, Ion Grindei, Cristinel Serafim Grindei, Ilie Gheorghe Rîpă şi Dan Florin Ciomaga  au primit câte respectiv trei ani de închisoare cu suspendare. Aurelian Mihăiţă Ştreang a primit trei ani cu executare după ce mai avea o pedeapsă cu suspendare din anul 2011 dată de Judecătoria Săveni.

Irinel Ifrim Grindei şi Irinel Mihai Murariu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare. Răzvan Luca şi Lucian Dumitru Noroc au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Ion Stelian Bogatu, Nicu Munteanu şi Alexandru Răzvan Popa au primit câte un an cu suspendare.

Judecătorii au mai dispus confiscarea a aproape 30.000 de pachete cu ţigări ridicate în urma descinderilor făcute de procurori.

Gruparea formată din 19 persoane a fost anihilată în decembrie 2011, de procurorii DIICOT, după ce a fost monitorizată timp de trei luni. În timpul cât au fost urmăriţi au introdus în ţară peste 100.000 de pachete de ţigări din Republica Moldova, pe care le-au vândut pe piaţa neagră din Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *