S-a deschis Târgul Mărţişorului! Meşteri din Botoşani, dar şi din ţară îşi expun mărţişoarele

targul martisoruluiTârgul Mărțișoarelor, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, ajuns la ediția a V-a, și-a deschis porțile pe Pietonalul Unirii, în ciuda ploii care nu se mai oprește.

Meșteri din județ, dar și din județe mai îndepărtate ca Harghita, Neamț, Suceava, Iași au venit să-și expună produsele în speranța că botoșănenii vor prefera să ofere mărțișoare tradiționale și nu comerciale.

deschidere targul martisoruluiLa deschidere au luat cuvântul directorul interimar al Centrului de Creație, Cornelia Ciobanu, referentul etnolog Margareta Mihalache, care a și împărțit diplome artiștilor veniți să arate că mărțișorul tradițional este încă la modă. Demn de precizat este că inclusiv ața de mărțișor de care sunt agățate figurinele este confecționată de meșteri și nu cumpărată din magazine.

Nicio altă oficialitate, nici din partea Primăriei care a asigurat spațiul de desfășurare, nici din partea Consiliului Județean, ca organizator, nu a binevoit să participe la deschiderea manifestării.

Expoziția cu vânzare se va desfășura de joi până duminică inclusiv astfel încât toți botoșănenii să-și poată achiziționa celebrele vestitoare ale primăverii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *