Meșteri din aproape toată țara, așteptați la Târgul Mărțișoarelor. Joi se deschide!

P1100352Joi, 26 februarie 2015, ora 12.30, va avea loc deschiderea oficială a Târgului Mărțișorului, ediția a V-a, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, sub egida Consiliului Județean Botoșani și cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani.

Participanții sunt membri ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova și provin din județele Iași, Neamț, Suceava, Harghita, Botoșani.

Alături de aceștia și-au mai anunțat prezența și toți aceia care sunt pasionați de arta confecționării mărțișoarelor, prezentând o altă tehnică decât P1100394cea tradițională și fiind în mare parte adolescenți sau copii.

Expozițiile cu vânzare de pe Pietonalul Unirii, începând cu data de 26 februarie până la data de 01 martie, vor oferi o paletă variată a tuturor acestor simboluri atât din punct de vedere al realizării, cât și al tematicii. În acest sens, se vor regăsi mărțișoare tradiționale și variante actuale ale acestora, însă toate vor promova motive din cultura populară românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *