Ţurcanu şi Flutur nu au fost pe aceeaşi lungime de undă în şedinţa de CJ. Președintele CJ s-a opus unui amendament propus de Flutur

catalin Flutur Florin turcanu aclContre în Consiliul Județean de la un amendament propus de consilierii Cătălin Flutur și Dorin Ciuștea privind finanțarea echipei de fotbal FC Botoșani. Cei doi au propus alocarea unei sume de bani pentru susținerea echipei de fotbal, în condițiile în care, au spus ei, există șanse să joace în liga europeană. Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, s-a opus încă de la început și a spus că nu dorește ca banii respectivi să fie imputați mai apoi de Curtea de Conturi.

L-a contrazis colegul său de partid, Cătălin Flutur, care i-a spus că există cadru legal pentru alocarea de fonduri pentru activități sportive, culturale. Astfel, prin amendamentul care a fost votat, s-au alocat 1.362.000 lei pentru aceste activități, din care 1,1 milioane lei pentru sport, 200.000 lei pentru activități culturale și 62.000 lei pentru tineret.

Este o procedură stabilită de lege cine face parte din comisie și cum se alocă acești bani. Suma luată de la Direcția de Drumuri și Poduri nu ar însemna nici mai mult nici mai puțin decât un kilometru de drum județean. Însă imaginea județului va avea de câștigat. Oportunitatea ivită anul acesta pentru echipa de fotbal este unică. Avem un culoar favorabil”, a spus Cătălin Flutur.

like facebookFlorin Țurcanu a afirmat că știa de amendamentului lui Cătălin Flutur și că nu a fost surprins. El a declarat totodată că nu s-a consultat înainte cu Flutur pe această temă și că niciodată nu face acest lucru.

Eu am explicat public argumentul care a stat la bază să nu mai propun în proiectul de buget sume, având în vedere că prima dată s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Decizia este a consilierilor. Au votat nominal. Conform statutului, luăm hotărâri strict politice. Administrația este făcută de Aparatul administrativ”, a spus Țurcanu.

El a adăugat că banii luați de la Direcția de Drumuri și direcționați pentru activități sportive și culturale erau: ”alocați pentru întreținere. Avem multe drumuri care sunt de zeci de ani, de 50-40 de ani și pe care trebuie turnate niște covoare asfaltice pentru că nu mai merg plombări. Un covor asfaltic este maxim 4 miliarde lei și minim 2,5-3 miliarde lei.”, a spus Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *