Un primar din Botoşani şi-a făcut asigurare de viaţă din bani publici. Vezi ce primă plătea, dar și ce a pățit!

bani numaratiUn primar din judeţul Botoşani şi-a făcut asigurare de viaţă pentru risc de deces şi boală, din bugetul instituţiei. Totul a ieşit la iveală în urma unui control al auditorilor Camerei de Conturi. Primarul, Constantin Rădeanu, viceprimarul şi secretarul comunei Frumuşica şi-au încheiat poliţe în valoare de 1.700 de lei fiecare, invocând faptul că şi ei sunt expuşi riscurilor ca şi membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.

like facebookReprezentanţii Camerei de Conturi au imputat sumele, menţionând că funcţiile de aleşi nu pot fi compatibile cu asemenea facilităţi.

De asemenea o altă chletuială imputată primarului se referă la o masă. Primarul a achitat din bugetul instituţiei mâncarea de la un curs de management în administraţie, factura fiind de 1.400 de lei. Auditorii au menţionat în raport că de fapt trebuia să se plătească o simplă diurnă şi nicidecum un bufet suedez.

Reprezentanţii primăriei au contestat raportul Camerei de Conturi în instanţă.

5 thoughts on “Un primar din Botoşani şi-a făcut asigurare de viaţă din bani publici. Vezi ce primă plătea, dar și ce a pățit!

  1. Doua aberatii ale Curtii…cum naiba sa traiesti o zi cu o diurna de 13 lei pe zi? Cat despre cealalta facilitate…este dreptul lui…in calitate de presedinte al CLSU. Cine isi permite sa se expuna fara o asigurare?

    1. 1. pe ordinea lui jack, scumpelul, nu-ti cere nimeni sa traiesti cu 13 lei pe zi…. care apro’po e 42 lei (alta discutie) desi unii o fac cu mai putin in tara asta. Nu e vorba de diurna ci de o masa de protocol, pardon – bufet suedez, pentru curs de management in administratie – la /frumusica? wtf…..
      2. nici primarul nici viceprimarul nu sunt solicitati in cazuri de urgenta, sunt poate anuntati, dar nu ai cum sa soliciti ajutorul cuiva fara nici o pregatire in ISU… interesant ar fi cine este beneficiarul politelor 🙂

      1. Dragutule…esti in eroare totala…diurna in administratie este de 13 lei/zi,,,iar cursurile cu siguranta nu s-au tinut la Frumusica

  2. Aceasta nu este nimic din ce tunuri se trag la Frumusica.Dosarul curtii de conturi este mult mai gros si cu pagube mari dar nu vrea nimeni sal vada nimeni. Nici curtea nu a vrut sa vada prea mult.Toate hartiile au fost refacute in timpul controlului. Am semnat niste harti de niste valori si cantitati incredibile. Unde or fi aceste materiale…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *