Consilierii locali s-au opus achiziţiei de parcometre de la HSR şi au ameninţat cu reclamaţii la DNA

parcare (1)Critici şi amenințări cu Direcția Naţională Anticorupţie la proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind achiziţia parcometrelor de la societatea Hi Speed Recovery (HSR). Consilierii locali ai PNL au acuzat faptul că municipalitatea vrea să achiziționeze niște vechituri de la HSR cu bani din bugetul local. Gheorghe Ivorenciuc consideră că prețul alocat de municipalitate pentru cumpărarea celor 11 parcometre la mâna a doua, de 27.500 euro, este foarte mare.

Eu voi fi primul care o să reclame la DNA o acțiune care nu este conformă. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că este vorba de obiecte second-hand, iar prețul lui ar fi zero. Un parcometru nou este 2500 euro, iar noi plătim cu același preț unul vechi. Vă rog frumos să fim foarte atenți, iar second-hand-urile nu au decât traseul lor”, a spus Iavorenciuc, care consideră că activitatea de ridicare a mașinilor ar trebui preluată de societatea Eltrans și nu de Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement.

like facebookȘi consilierul local Cătălin Alexa a  venit cu o completare și a spus că, cu prețul stabilit de municipalitate pentru un parcometru HSR, de 2500 euro bucata, se poate cumpăra unul superior. Aceeași poziție a avut-o și un consilier al PP-DD.

Prețul parcometrelor a fost stabilit de un evaluator. Municipalitatea are niște parcometre în patrimoniu și trebuie să discutăm de același model. Putem să cumpărăm și parcometre noi, iar prețul pentru un parcometru nou, cu același model, prețul este de 4500 euro”, a răspuns viceprimarul Cosmin Andrei.

O poziție contra vizavi de acest proiect a avut-o consilierul Eugen Țurcanu. El a spus

Într-un final, PSD-ul s-a îndrăgostit de HSR, iar domnul Cosmin Andrei este prieten la cataramă cu cei de la HSR. Ne obligă să cumpărăm niște parcometre distruse, vai de capul lor, care nu mai funcționează”, a afirmat Țurcanu.

Prin proiectul de hotărâre s-a propus alocarea a 27.500 euro pentru achiziția a 11 parcometre, 15.600 euro pentru o mașină de ridicat și alți 5800 euro pentru indicatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *