Mii de pachete de ţigări găsite de poliţişti într-o maşină. Vezi unde erau dosite!

tigari masinaPeste 64.500 de ţigări provenite din contrabandă au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii din Botoşani, de la un bărbat care le transporta cu un autoturism.

Miercuri, 28 ianuarie, în jurul orei 04.40, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti a depistat pe raza localităţii, un autoturism înmatriculat în judeţul Bacău, condus de un bărbat, de 36 ani, din municipiul Iaşi, având dublă cetăţenie, respectiv română şi moldoveană.

like facebookCu prilejul unor verificări amănunţite asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit  3.228  de pachete de ţigări, având aplicate timbre de accize specifice Republicii Moldova, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative.

Mai mult, poliţiştii au constatat că în autoturism existau amenajate locaşuri speciale pentru ascunderea şi disimularea pachetelor de ţigări.

Astfel, produsele de contrabandă au fost ascunse în elemente de caroserie precum: pod pedalier dublu, bare faţă/spate, aripi, praguri, dar şi în anvelopele a trei roţi de rezervă găsite în portbagajul maşinii.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuiesc plasate sub un ragim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Întrega cantitatea de ţigarete, cu o valoare de piaţă de aproximativ 32.000 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat autovehiculul utilizat la transportul ţigaretelor.

 

One thought on “Mii de pachete de ţigări găsite de poliţişti într-o maşină. Vezi unde erau dosite!

  1. Întreb şi eu . CE SE FACE CU ŢIGĂRILE CONFISCATE ??? De ce nu se pun undeva în vânzare şi banii rezultaţi să intre în bugetul unor instituţii de stat , de exemplu Primărie , Azil de bătrâni, Case de copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *