Şef de la Poliţia de Frontieră trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

politie frontieraUn fost şef din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, comisarul şef Marcel Badaşcă, fost şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră în în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, și-a îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu, cu prilejul coordonării activităților de constatare a unei fapte de contrabandă ce a avut loc în aceeași seară în aria de competență a sectorului de frontieră pe care îl conducea și prin aceasta a cauzat un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 13.295 lei.

like facebookÎn fapt, ofiţerul a dispus în mod abuziv să fie scoase din incinta camerei de corpuri delicte a SPF Româneşti şi transportate la o locaţie părăsită din imediata apropiere a unităţii, identificată în cauză, loc de unde au fost preluate ulterior, în vederea comercializării, ţigările nefiind recuperate până în prezent.

„Încălcarea atribuţiilor de serviciu de către inculpat a constat în aceea că deşi în mod oficial, inculpatul se afla în concediu de odihnă, în zilele de 15 şi 16 octombrie2012, acesta şi-a exercitat în fapt, atribuţiunile de şef, a coordonat activitatea lucrătorilor de poliţie de frontieră, a dat dispoziţii abuzive subordonaţilor săi de la SPF Româneşti, de a proceda la încărcarea a 4 saci de rafie cu ţigări marca „Plugarul” provenite din contrabandă (1.244 pachete cu ţigări) şi de a scoate ţigările din incinta camerei de corpuri delicte fără a se respecta procedura de lucru criminalistică, coletele fiind desfăcute la sediul instituţiei, din dispoziţia sa fără ca acestea să fie examinate, fără a se efectua fotografii judiciare şi fără a se inventaria şi număra ţigările”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de DNA – Serviciul teritorial Suceava.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28 ianuarie, până la data de 28 martie, inclusiv.

 

2 thoughts on “Şef de la Poliţia de Frontieră trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

  1. Procurorii DNA ar trebui sa-si faca treaba mult mai bine si sa ia in considerare toate probele(probe video facute pierdute si declaratii mincinoase facute de oameni cu „pistolul” la tampla)nu doar ce doresc ei sa includa in dosar.Sistemul din Romania tot timpul o sa ramana un sistem corupt si plin de interes.Oameni simpli si corecti sunt anchetati si Mafia inca lucreaza.

  2. Cum tiganul asta de comisar badasca a fost trimis in judecata??? vaiiiii saracul…,bine ca nu a fost trimis si pt alte fapte de contrabanda,cate tigari a trecut comisarul peste prut…oboseau cei de la DNA sa faca dosare…, sunt si alte vipere inca in sistemul politiei de frontiera dar se ascund sau se muta pe unde pot,sa nu mai vorbim de cei din vama stanca care au clientii sai moldoveni si le favoriseaza intrarea in tara cu tigari ascunse in masini.apropo…de bejinariu care a fugit de aici de la spf stanca la spf romanesti nu il intreaba nimeni pe marlan si contrabandist de sanatate???….sau daca ne mutam ,,,uitam..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *