Salarii ilegale plătite la societatea comercială Locativa. Directorul, indemnizație dublă față de cea a viceprimarului

Locativa (1)Salariul directorului de la societatea comercială Locativa, al cărei acționar unic este Consiliul Local al municipiului Botoșani, a fost plătit, în perioada ianuarie- decembrie 2011, în afara legii, potrivit unui recent raport al controlorilor Curții de Conturi. Documentul arată că în în 2011 directorul general al Locativa, care era Florinel Gornea, avea o indemnizație de 9.454 lei, în condițiile în care legea spune că indemnizația unui director din unitățile subordonate consiliilor locale nu poate depăși salariul viceprimarului.

Controlorii de la Curtea de Conturi au constatat, de asemenea, că din ianuarie 2011 și până în iunie 2012 directorii de la Locativa obțineau, tot în afara legii, alte drepturi decât indemnizația fixă lunară. Astfel, aceștia primeau o parte din drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pentru restul angajaților, cum ar fi primele pentru vacanță și zile de naștere, veniturile ridicându-se la 7.700 de lei.

like facebookÎn aceeași perioadă, directorul Locativa lua, tot împotriva prevederilor legale, și spor de vechime de 25%, sumele încasate necuvenit ridicându-se la 23.894 lei.

Raportul Curții de Conturi, finalizat pe 4 noiembrie 2014, urmează a fi prezentat consilierilor locali, în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *