Proiectul planului de școlarizare a fost aprobat de Consiliul de Administrație al IȘJ. Vezi câte clase de liceu sunt în anul școlar viitor!

mihaela hunca 1Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat, joi, proiectul planului de şcolarizare pe anul şcolar 2015-2016, iar noutatea este aceea că numărul de clase  la învățământul profesional crește substanțial față de anul acesta școlar. Mihaela Huncă, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că pentru anul şcolar viitor s-au aprobat 197 unități cu 542 grupe în învățământul preșcolar, respectiv 11.249 copii. La învățământul preșcolar particular au primit aprobare trei unități de învățământ, cu șapte grupe de 135 de copii.

Pentru învățământul primar de stat vor fi anul viitor 1097 de clase, cu 21.372 elevi, iar la particular sunt cinci clase, cu 106 elevi. În cadrul programului ”A doua șansă” au fost aprobate pentru învățământul primar șase clase cu 120 elevi, iar pentru învățământul gimnazial-opt clase cu 160 elevi.

La învățământul gimnazial sunt 979 clase cu 20.474 elevi, iar la învățământul sportiv-12 clase cu 300 de elevi. La învățământul particular gimnazial vor fi în anul școlar viitor patru clase cu 67 elevi.

Pentru Clubul Sportiv Școlar și secțiile aferente s-au aprobat 54 de grupe, cu 920 elevi. La învățământul liceal și profesional au fost aprobate în total 168 de clase, din care 135 pentru liceu și 33 pentru învățământul profesional.

A crescut numărul de clase din învățământul profesional de trei ani, la clasa I-X-a. Anul trecut am avut 22 de clase, anul acesta avem 33 de clase. Există câteva cazuri în care concurența la învățământul profesional este mai mare decât concurența la liceu, vorbim aici de licee agricole, tehnologice, unde se preferă învățământul profesional. Criteriile care au stat la baza întocmirii planului de școlarizare au fost: criteriul legislativ, criteriul economic, criteriul demografic, criteriul geografic, oferta educațională, încadrarea strictă în numărul de posturi aprobate de minister, diminuarea alfabetismului, analiza evoluției demografice a populației școlare în interval de trei-cinci ani”, a declarat Mihaela Huncă.

Planul de şcolarizare va fi trimis la Ministerul Educaţiei pentru a fi aprobat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *