Foto! Cantitate impresionantă de țigări găsită în două mașini de teren. Contrabandiștii au abandonat mașinile și au luat-o la fugă la vederea polițiștilor

masina plina tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, in colaborare cu autorităţile de frontieră din R Moldova, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia  au identificat noua persoane, cetăţeni români si R Moldova, care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 17.500 pachete ţigări de contrabandă.

 În data de 21 ianuarie, în cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executării misiunii, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontiera Horodiştea, doi bărbaţi care încărcau colete voluminoase în două autovehicule de teren parcate în apropierea malului românesc al râului Prut. Când au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauză nu s-au supus somatiilor legale si au fugit, abandonând mijloacele de transport.

În interiorul unuia dintre cele două autovehicule, înmatriculate în Bulgaria, au fost descoperite 35 de colete ce conţineau cantitatea de 17.500 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

like facebookPolitistii de frontiera au demarat cerectarile si l-au identificat pe unul dintre bărbaţii implicati in actiunea de contrabanda, în persoana lui Costică A., în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza judeţul Botoşani.

tigariTotodata, poliţiştii de frontieră români au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontieră produs, iar la data de 23 ianuarie a.c., autoritatile de frontiera din R Moldova au informat ca, in urma cercetărilor efectuate, au identificat şapte persoane implicate în activitatea infracţională.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigaretele în valoare de  156.247 lei  au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculele în valoare de 22.100 lei au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *