Ţurcanu îşi arogă merite în majorarea alocaţiei de hrană pentru copiii instituţionalizaţi

florin turcanu la pdl botosani alegeri botosaniPreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, îşi arogă merite în majorarea, de la 1 ianuarie 2015, a alocaţiei de hrană pentru copiii instituţionalizaţi. El susţine că decizia Guvernului Ponta de creşte de la 8,3 lei/ zi la 16,6 lei/zi suma alocată pentru masa copiilor din centrele de plasament a fost luată la propunerea sa.

„Aceasta majorare vine de la Guvern, dupa mai multe solicitari din partea mea cat si dupa nenumaratele demersuri ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului atat din Botosani, cat si din alte judete din tara”, scrie Ţurcanu pe pagina sa de Facebook.

like facebookEl spune că de această majorare se vor bucura cei 1.265 de copii instituţionalizaţi din Botoşani, care „vor avea un meniu mai echilibrat si mai calitativ”.

Florin Turcanu pe FacebookDaca pana acum, se faceau eforturi ca sa se poata achizitiona toate alimentele necesare pentru masa zilnica a copiilor, de acum inainte le vom putea oferi acestora mai multe fructe, iaurturi, si alte alimente care pana acum se cumparau mai rar”, mai spune Ţurcanu.

În prezent in sistem rezidential, adica in centre sunt 443 de copii, in plasament la asistentii maternali sunt 404 copii, iar in plasament familial, la familia largita sunt 418 copii.

One thought on “Ţurcanu îşi arogă merite în majorarea alocaţiei de hrană pentru copiii instituţionalizaţi

  1. Cine vrede ca datorita interventiei lui Turcanu, ministrul muncii a s-a facut lunsatre si punte pentru a propune aceasta majorare ?
    Se uita cineva la Turcanu ? Pai, daca are o influenta atit de mare, de ce nu a obtinut bani pentru repararea drumurilor judetene – de care este direct responsabil ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *