Pompierii din Botoşani, trimişi să stingă focul la Seminarul Teologic din Suceava

incendiu manastire lebadaTrei maşini de pompieri din Botoşani au mers, joi dimineaţă, la Suceava, pentru a veni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Suceava, care intervin pentru a stinge un incendiu puternic care a izbucnit la clădirea Seminarului Teologic din Suceava, instituţie aflată în curtea Mănăstirii ”Sfântul Ioan cel Nou”.

like facebookPotrivit SuceavaNews, focul era extrem de puternic, iar pompierii nu au putut interveni eficient  din cauza lipsei resurselor de apă după ce hidranţii au  îngheţat.
Aceştia au făcut rost de apă de la fântâni mai îndepărtate. Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava, incendiul a izbucnit în clădirea construită din lemn, la bucătăria seminarului, iar apoi s-a extins la toată construcţia.
Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit incendiul.

În clădire, în partea în care funcţiona Seminarul Teologic, se aflau la declanşarea incendiului circa 50 de elevi care au fost evacuaţi în siguranţă de personalul didactic.
Flăcările s-au extins şi la mai multe garaje din afara incintei mănăstirii. Clădirea Arhiepiscopiei Moldovei şi Rădăuţilor a fost transformată în totalitate în scrum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *