Victor Construct, cu executorul la ușa Spitalului Județean. Vezi motivul!

muncitori Victor ConstructFirma Victor Construct pune Spitalul Județean la plata a 1,2 milioane lei, în urma unei sentințe date de Înalta Curte de Casație și Justiție. Suma reprezintă lucrări suplimentare efectuate în urmă cu câțiva ani la Secția de Psihiatrie pe care Spitalul Județean a refuzat să le deconteze. Inițial, spitalul a obținut la Curtea de Apel Suceava anularea plății, însă firma a făcut recurs și a cerut spitalului achitarea debitului. Aceasta din urmă a obținut o decizie definitivă și irevocabilă pentru care există și titlu executoriu.

like facebookAvem de exemplu de achitat datorii istorice de 1,2 milioane de lei către firma Victor Construct. Există titlu executoriu și trebuie să achităm. Decizia este definitivă și irevocabilă și ne-au somat să plătim  debitul din luna noiembrie. Au apelat și la executorul judecătoresc”, a spus Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean.

Firma Victor Construct a realizat o lucrarea la Spitalul de Psihiatrie în valoare totală de peste 2,3 milioane lei, pe vremea când era manager Nicolae Vlad, iar la final a mai cerut încă 1,2 milioane lei pentru o lucrare suplimentară făcută.

Ministerul Sănătăţii a alocat nişte bani, însă doar pentru achitarea unei părţi din lucrare. Firma Victor Construct a dat în judecată unitatea spitalicească şi a obţinut un prim câştig de cauză la Tribunalul Botoşani, care a pus spitalul la plată. Între timp, Spitalul de Psihiatrie a fost preluat de Spitalul Judeţean şi pentru că exista riscul popririi conturilor Spitalului Judeţean de către constructor, unitatea a făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, unde a obţinut anularea hotărârii de plată a instanţei de la Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *