Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni şi când se vor opri ninsorile

ninsoareAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 29 decembrie 2014-11 ianuarie 2015. În Moldova, în primele zile ale perioadei de prognoză temperaturile vor fi în scădere treptată, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii decembrie, chiar geroasă, cu valori medii ale maximelor diurne de până la -11 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ -20 de grade, pe 31 decembrie – 1 ianuarie. Apoi vremea se va încălzi, iar între 2 şi 11 ianuarie regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de valori medii diurne de -1…0 grade şi nocturne de -8…-6 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Va ninge, local abundent, pe 29 decembrie, după care ninsorile se vor semnala sporadic, pe arii restrânse şi vor fi neînsemnate cantitativ.

like facebookLa munte, temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 30 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie regională, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne în dimineaţa zilei de 31 decembrie vor scădea spre -20 de grade. Ulterior, până pe data de 3 ianuarie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor creşte spre – 4 grade ziua şi -10 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză.

Pe 29 decembrie şi aproape zilnic după data de 3 ianuarie, va ninge local, însă cantităţile de precipitaţii vor fi în general slabe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *