Scandal în Consiliu Local cu amenințări de părăsirea a ședinței, după ce primarul a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul cu taxele și impozitele locale

cl sala goala consilieri 1Mai mulți consilieri ai PNL s-au retras din ședința de Consiliu Local, după ce primarul Ovidiu Portariuc a decis retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe 2015. Consilierii liberali au venit cu amendamente la proiect, iar primarul Ovidiu Portariuc, dar și secretarul Ioan Apostu au spus că amendamentele puteau fi făcute înainte de ședință, dat fiind faptul că proiectul cu taxele și impozitele locale a fost supus dezbaterii publice timp de o lună și a decis retragere proiectului și rediscutarea într-o ședință care ar urma să aibă loc pe 29 decembrie.

Deranjați de decizia primarului, câțiva din consilierii PNL au cerut să fie învoiți, iar în momentul în care și ceilalți consilieri au amenințat că se retrag, edilul a făcut un apel la aceștia să rămână și să voteze măcar proiectele care nu mai necesitau amânare.

like facebookCa să rămână în sală, consilierul Cătălina Lupașcu a cerut să fie retrase de pe ordinea de zi două proiecte, respectiv proiectul privind finanțarea Revelionului cu bani din bugetul local și proiectul privind înființarea Fundației Spirit Civic având ca membru fondator municipiul Botoșani. Lupașcu a spus că liberalii nu vor să cadă în capcana primarului municipiului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *