Consilierii locali au respins proiectul cu tichetele sociale pentru pensionari

consiliul local botosani1Proiectul de hotărâre privind acordarea unor beneficii de asistență socială, sub formă de tichete sociale, persoanelor vârstnice din municipiul Botoșani nu a primit votul consilierilor PNL. Proiectul a fost promovat de primarul Ovidiu Portariuc, care a dorit ca pensionarii cu venituri de până în 700 lei să primească tichete în valoare de 50 lei, de Paști și de Crăciun.

Consilierul local Eugen Țurcanu a motivat că astfel de ajutoare ar trebui să fie date tuturor botoșănenilor cu venituri de până în 700 lei, nu numai pensionarilor.

Orice persoană poate beneficia de această formă de ajutor, nu numai o anumită categorie socială aleasă pe sprânceană”, a spus Țurcanu.

like facebookLa rândul său, consilierul local Cătălin Alexa a criticat faptul că astfel de ajutoare nu sunt date tinerilor cu venituri modeste și cu copii, ci doar pensionarilor, iar primarul Portariuc i-a replicat că tinerii au posibilitatea să muncească.

Este o obligație a Primăriei de a preveni fenomenele de sărăcie. Tinerii au capacitatea de a munci și nu vreau să încurajăm nemunca. Tinerii își pot asigura un venit”, a afirmat Portariuc.

Proiectul nu a fost promovat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *