Tren blocat în câmp de o maşină

locomotivaCei aproape 50 de călători care au urcat vineri în trenul Botoşani- Bucureşti, cu plecare la ora 11.25, au fost ţinuţi patru ore în câmp, din cauza unui accident produs în Cătămărăşti Deal.

Aflat la volanul unui Smart, un tânăr de 35 de ani a încercat să treacă peste calea ferată fără să se asigure şi s-a izbit în locomotiva trenului, care abia părăsise Gara Botoşani. În urma impactului, plugul locomotivei a fost rupt, iar garnitura, care a încercat să-şi continue drumul, a rămas blocată pe linie, undeva în spatele Popasului „Cucorăni”. Patru ore s-au chinuit cei de la CFR Călători să remedieze defecţiunea, timp în care călătorii au fost ţinuţi în câmp, la circa 10 kilometri de Botoşani. În plus, şi trenul Botoşani-Vereşti cu plecare la ora 15.19 minute, ramură la trenul Iaşi-Timişoara, a plecat cu o întârziere de 40 de minute din Gara Botoşani, aşteptând ca trenul de Bucureşti să elibereze linia.

like facebookNi s-a spus că problema se rezolvă imediat, dar au adus o altă locomotivă care a tot făcut curse dus-întors. Cum îi întrebam când plecăm, ne răspundeau că în cinci minute. Am stat în câmp până la ora 15.10, dar am pierdut legătura de la Vereşti”, a declarat unul dintre călători.

Totodată, majoritatea călătorilor s-au declarat revoltaţi că cei de la CFR nu le-au spus cât de gravă este situaţia. Angajaţii Staţiei CFR Botoşani au spus însă că nu s-a ştiut de la început cât va dura remedierea defecţiunii şi că a fost nevoie până la urmă de o echipă de intervenţie.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *