Noi nereguli la Spitalul Dorohoi

Spitalul Municipal DorohoiLa nici o lună după ce un bătrân din Cordăreni, decedat în Spitalul Dorohoi, a fost exhumat la solicitarea procurorilor, care vor să se convingă dacă acesta a primit îngrijirile medicale necesare, un nou caz este pe cale să intre în atenţia anchetatorilor.

Un grup de cadre medicale din unitatea dorohoiană a trimis redacţiei „Monitorul” documente medicale şi declaraţii din care reiese că o bătrână de 87 de ani, din comuna Roma, a stat internată 12 zile la Secţia de chirurgie, deşi era bolnavă de inimă. Tot acolo a şi murit pe 5 decembrie, deşi în acte apărea ca externată de pe 3 decembrie.

like-facebookMedicul chirurg Emilian Vamvu a explicat că femeia a fost internată cu un ulcer la gambă, afecţiune cu indicaţie chirurgicală, însă cel care a întocmit certificatul de deces ar fi omis să scrie şi acest diagnostic. În certificatul constatator al decesului se arată, însă, că femeia a murit din cauza unui stop cardio-respirator, insuficienţă cardiacă, fibrilaţie arterială şi arterosclezoră cerebrală.

Medicul a explicat că femeia era în spital la două zile de la externare, prin faptul că familia nu venise după ea, deşi o anunţase.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *