Vezi ce decizie a luat Florin Ţurcanu după condamnarea cu suspendare!

florin turcanuCo-preşedintele PNL Botoșani, Florin Ţurcanu, nu renunţă nici la funcția de lider de partid și nici la cea de președinte de Consiliu Județean, chiar dacă a primit o condamnare cu suspendare.

El a anunțat, miercuri, că rămâne pe poziții, întrucât așa i-a sugerat colegii săi.  El susține că a făcut implicit focus-grupuri pentru a cere părerea în cazul său și i s-a spus să rămână unde este acum. Țurcanu a mai spus că legea îi permite să continue mandatul și asta pentru că pedeapsa dată de Curtea de Apel Suceava nu îi interzice ”drepturile electorale și nici exercitarea funcției de președinte al Consiliului Județean”.

like facebookÎn urma discuțiilor avute cu colegii mei, m-am sacrificat încă o dată personal și încerc să merg mai departe pentru binele tuturor.  Am vrut să demisionez din ambele funcții, dar colegii mi-au spus să nu o fac. Eu nu am nicio interdicție. Pot să plec din țară și pot candida. Facem circ trei luni de zile în județ. Există multe cazuri în țară unde prefecții nu au emis niciun ordin pe acest subiect. Am obligația morală față de 105.000 de cetățeni din județil Botoșani să merg până la capăt”, a spus președintele CJ.

Țurcanu i-a trimis un material, prin avocatul său, prefectului Costică Macaleți, prin care i-a adus la cunoștință argumentele pro și contra în ceea ce privește mandatul său după condamnare.

El spune că în cazul în care prefectul va emite ordinul, avocatul său va cere suspendarea acestuia în instanță și repunerea pe funcție.

Se judecă anularea ordinului, câștig sau pierd. Dacă am câștigat, am posibilitatea să mă îndrept împotriva funcționarilor și a tuturor care au semnat acel  aordin, iar atunci intervine și faza cu Hilișeu Horia. Dacă cu ăla ești mamă și cu mine mumă, atunci există o altă direcție”, a adăugat Țurcanu, care a adăugat că implicit colegii săi liberali din țară îl susțin și s-au arătat a fi mai apropiați de el.

Curtea de Apel Suceava ar trebui să emită o decizie în maxim 30 de zile.

 

2 thoughts on “Vezi ce decizie a luat Florin Ţurcanu după condamnarea cu suspendare!

  1. Condamnatule….DEMISIA ! Justitia si-a facut treaba, REPESCTA decizia Justitiei.
    Vine si dosarul cu targul agrozoo …de la ACR.
    Tu vorbesti de corectitudine si respectarea justitiei…ceea ce nu faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *