Virtuoz la 16 ani elogiat de francezi

Daniel Marius AntonDaniel Marius Anton, un adolescent botoşănean de 16 ani, pasionat de folclorul autentic, a fost aplaudat de francezi la scenă deschisă.

Băiatul care cântă la zece instrumente a evoluat în perioada 4-9 decembrie în trei spectacole organizate în cadrul unui schimb de experienţă între Botoşani şi Frontignan, oraş de lângă Montpellier care a început procedurile de înfrăţire cu municipiul reşedinţă de judeţ. Un ziar din Franţa a scris un articol în care jurnaliştii s-au declarat uimiţi de cele văzute şi au lăudat abilităţile artistice ale botoşăneanului. Alături de tânărul talentat, francezilor le-au mai fost prezentate ouă încondeiate, sculpturi, lucrări de ceramică şi pictură, în cadrul spectacolelor cu specific tradiţional.

 

like facebookDaniel a început să cânte la opt ani, atunci când a luat în mâini fluierul. Ulterior, băiatul a ajuns să cânte la mai multe instrumente, precum cavalul, ocarina, fluierul îngemănat, clarinetul, naiul, tilinca, fluierul fără dop, drâmba şi cimpoiul. „Suntem foarte mândri de ceea ce realizează fiul nostru. Pe lângă instrumente, ne axăm acum şi pe limba engleză, fiindcă Daniel îşi doreşte să studieze mai departe în afara ţării”, a declarat Maricel Anton, tatăl băiatului şi viceprimar al comunei Curteşti.

 

În prezent, Daniel este elev al Liceului de Arte, acolo unde studiază clarinetul, şi învaţă cu cei mai buni specialişti în domeniu de la Botoşani, inclusiv cu profesorul Petrică Sâia, fost prim clarinetist al Filarmonicii Botoşani.

 

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *