Cadouri de la elevii de la Şcoala 11 Botoşani pentru bătrânii de la Leorda şi copiii internaţi la pediatrie

sc 11 batrani cadouÎn jur de  50 de elevi din clasele a IV-a E şi aV-a C de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani, însoţiţi de prof.Greta Cojocariu, Eugenia Filip , Ioana Bucşă şi  Rozalia Groza au fost în vizită la vârstnicii care se află în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Leorda. Nu este prima dată când elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 11 din Botoşani îi vizitează pe aceşti bunici „de suflet”, unii dintre ei uitaţi de propria familie. Bătrânii au primit felicitări confecţionate de copii şi şi-au îndulcit tristeţile cu dulciurile din pachetele pregătite cu multă dragoste de vizitatorii lor, fructe, colăcei şi suc.De la această vizită nu au lipsit nici sărmăluţele calde, sandwiciurile şi multe alte bunătăţi pregătite în casă de mamele micilor vizitatori. Elevii au oferit gazdelor  şi iconiţe cu Naşterea Domnului, cruciuliţe şi cărţi de rugăciuni, care au adus un strop de bucurie în sufletele oaspeţilor noştri apropiaţi de religie.

like facebookNu se pot descrie în cuvinte sentimentele încercate de bătrâni şi copii deopotrivă. Cei în vârstă aveau feţele brăzdate de lacrimi şi zâmbeau recunoscători, iar copiii veseli şi plini de energie au lăsat o boare de tinereţe în încăperile Centrului de la Leorda.  Copiii s-au despărţit de vârstnici după ce din holul căminului a răsunat un frumos colind şi după ce au promis că vor reveni cât de curând.

IMGP0001De asemenea, 17 elevii clasei a VI-a C însoţiţi de prof. Mihaela Grădinaru şi Rozalia Groza alături de colegii lor de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, însoţiţi de prof. Laurenţiu Palade  şi mai mulţi părinţi, au  fost ”moșul” încărcat de daruri pentru copiii din Spitalul de pediatrie Botoşani. Cu multă dragoste şi dăruire, elevii au dăruit fructe, dulciuri, sucuri şi jucării de pluş tuturor celor internati în trei secţii din spital. De la această activitate nu a lipsit nici reprezentantul Inspectoratului Şcolar Botoşani, inspector  Cătălina Hodan, inspector pe probleme SNAC.

Acţiunile „Suntem „Moş Nicolae” pentru bunicii de suflet” şi „Sfântul Nicolae- ajutorul celor sărmani şi ”moșul” încărcat de daruri pentru copii” se înscriu în proiectul “Bucuria de a dărui”, alături de alte activităţi caritabile, derulat de Școala 11 pe tot parcursul  acestui an şcolar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *