Discriminare între bugetari. Doar profesorii vor primi în avans drepturile salariale obținute în instanță

Sindicatul ImpactPrin ordonanța de urgență pentru rectificarea bugetară și mult promisele plăți ale hotărârilor judecătorești, Guvernul României face o discriminare majoră între bugetari. Chiar dacă în ultima perioadă în mass-media s-a promis plata tranșei pentru 2015 din hotărârile judecătorești pentru toți bugetarii, în fapt, s-au alocat bani doar pentru plata hotărârilor judecătorești pentru salariații din învățământul preuniversitar de stat, susțin reprezentanții Sindicatului Impact, sindicat reprezentantiv la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Chiar dacă există cadrul legal pentru plata acestor sume pe titluri executorii, instituțiile pot plăti aceste sume doar dacă se încadrează în bugetul primit pentru anul 2014.

like facebookCum sumele necesare pentru plata hotărârilor judecătorești în anul 2015 pentru salariați din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani se ridică la aproximativ 28 miliarde lei vechi, nici angajatorul și nici Consiliul Județean Botoșani nu dispune de acești bani.

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani trage un semnal de alarmă privind această discriminare între salariații bugetari, faptul că doar o categorie profesională primește finanțare din bugetul statului pentru plata sentințelor judecătorești, iar ceilalți bugetari sunt excluși.

Guvernul României uită că în sistemul de asistență socială nu există doar beneficiari ci și salariați care muncesc pentru salariul minim brut pe țară, că acești lucrători sunt la marginea prăpastiei să fie ei însăși asistați sociali, iar prin această ultimă umilință se dă încă o palmă bugetarului din asistență socială, se precizează într-un comunicat de presă al Sindicatului Impact.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *