Într-o comună din Botoșani, asistații social refuză locurile de muncă

catalin rotunduMai bine la mila statului, decât să muncească. Asistații social dintr-o comună din Botoșani refuză locurile de muncă oferite de o fabrică de confecții și preferă să trăiască în sărăcie. Explicația lor? Munca e prea grea, iar salariile sunt mici.

like facebookSalarii de 1.000 de lei și condiții bune de lucru, transport gratuit, bonuri de masă și chiar calificare pentru începători. Asta le-a oferit localnicilor din Dângeni o firma de confecții care si-a deschis fabrică în Botoșani. Culmea, din cele 50 de posturi puse la bătaie, doar pentru 14 s-au găsit doritori.

“Au refuzat din start, fără să analizeze prea bine condițiile în care se pot angaja. O reticență accentuate, pot să spun, vine din partea persoanelor care primesc ajutor social. S-au obișnuit cu această formă de ajutor și continuă așa li se pare că e destul,” a explicat Simona Burghianu, referent la Primăria Dângeni.

Primarul comunei Dângeni este dezamăgit de atitudinea localnicilor, dar speră să-i convingă până la urmă să se apuce de muncă.

“În momentul în care le-am adresat întrebarea de ce ați renunțat, am primit un răspuns care, nu știu, mă descurajează: eu banii ăștia îi pot face și acasă, stând cu o vacă sau cu ceva și n-are rost să mă trezesc dimineața și să merg 8 ore și să vin înapoi.”

Primarul comunei Dângeni este dezamăgit de atitudinea localnicilor, dar speră să-i convingă până la urmă să se apuce de muncă.

“În momentul în care le-am adresat întrebarea de ce ați renunțat, am primit un răspuns care, nu știu, mă descurajează: eu banii ăștia îi pot face și acasă, stând cu o vacă sau cu ceva și n-are rost să mă trezesc dimineața și să merg 8 ore și să vin înapoi.”, a declarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni: 

În comuna Dângeni sunt doar 200 de persoane care au loc de muncă dintr-un total de 3.300 de locuitori.

 

Sursa: Digi24

2 thoughts on “Într-o comună din Botoșani, asistații social refuză locurile de muncă

  1. ………….asta-i minciuna ROTUNDA p.d.l. ista…..vedeti ca salariul respective se da doar daca faci planul, iar acest plan este facut ca sa-l faci 50% in 12-14 ore……..am ajuns sclavi la noi acasa…….datoriile de la barul nevestii ROTUNJOARE cind vor fi platite.???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *