Competiţie internaţională de Qwan Ki Do la Sala Polivalentă

eugen turcanu qwan ki doSâmbătă şi duminică, Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” va găzdui în premieră Cupa Internaţională de Qwan Ki Do. Competiţia a fost organizată până acum la nivel naţional, însă organizatorii au decis să o ducă la rang european.

like facebookEugen Ţurcanu, preşedintele CS Dao, a menţionat că vor participare 18 cluburi din care 16 din România şi două din străinătate, Anglia şi Republica Moldova.

În total 360 de copii vor trece prin probele concursului ce va avea invitaţi speciali precum Fidele Gouandjika cel care a pus bazele acestui sport în România. De asemenea va fi prezent şi Victor Gavrilă, cel care a deţinut primul club din Botoşani în urmă cu 30 de ani.

Eugen Ţurcanu a mai adăugat că poziţia geografică a Botoşaniul precum şi lipsa unui aeroport funcţional în apropiere a făcut ca multe cluburi din exteriorul ţării ce se arătau intersate, să renunţe. Acesta a explicat că occidentalii s-au temut de apropierea zonei de conflict din Ucraina şi de faptul că juniorii trebuiau să meargă peste 150 de kilometri de la aeroport.

„Mulţi au fost reticenţi să trimită copiii în România, mai ales la graniţa cu Ucraina, a fost o chestie care i-a speriat. Faptul că aeroportul de la Suceava este închis a fost un impediment. Cei din Anglia vin până la Bacău şi de acolo vor veni cu autocarul. Am mai vorbit cu cluburi din Austria, Italia, Franţa, Germania, Spania şi le-am pus la dispoziţie transport, dar nu au vrut să vină pentru că nu este aeroport la Botoşani”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Competiţia de la Polivalentă va începe sâmbătă dimineaţă, la ora 9:00, cu un dans al dragonului, după care vor începe luptele între copiii cu vârstele cuprinse între patru şi 11 ani. Duminică vor lupta copiii cu vârstele între 11 şi 17 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *