Concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a României, vineri, la Filarmonica Botoşani

concert filarmonica BotosaniVineri, 28 noiembrie 2014, ora 18,30
Botoşani, Sala Casei de Cultură a Sindicatelor

CONCERT SIMFONIC
DEDICAT ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

Dirijor: CRISTIAN BRÂNCUŞI
Solişti – patru cornişti:
PETREA GÎSCĂ
GHEORGHE VASILICĂ
MIHAI SÎRBU
CONSTANTIN CREŢU

like facebookÎn program:

George Enescu: Preludiul la unison din Suita nr. 1 pentru orchestră, op. 9

Constatin Silvestri: Trei piese pentru coarde
I. Pesante; Scherzoso; II. Cantabile; III. Veloce

Heinrich Hübler: Concertul pentru patru corni şi orchestră în fa major
Allegro maestoso; Adagio, quasi Andante; Allegro vivace

P a u z ă

W. A. Mozart-J. R. Herbeck: Alla turca

Béla Bartók: Jocuri româneşti  pentru orchestră mică
1. Jocul cu bâta; 2. Brâul; 3. Pe loc; 4. Buciumeana; 5. Poarga românească; 6. Mărunţelul; 7. Mărunţelul

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Uvertura Hebridele

Serghei Rahmaninov: Vocaliză op. 34, nr. 14
– orchestraţia: S. Rahmaninov

Gioacchino Rossini: Uvertura operei Bărbierul din Sevilla

CRISTIAN BRÂNCUŞI
– dirijor –

S-a născut la Târgu Jiu, în anul 1951. A absolvit cursurile conservatorului bucureştean: clasa de dirijat orchestră a maestrului Constantin Bugeanu  şi clasa de compoziţie a maestrului Ştefan Niculescu. În domeniul dirijatului a mai urmat cursuri de măiestrie cu Igor Markevitch (la Bucureşti şi la Weimar), cu Sergiu Celibidache (la München şi la Trier  în Germania), cu Witold Rowicky (la Viena) şi cu Karl Östereicher  la Academia de Muzică şi Arte Frumoase din Viena. A dirijat concerte în Italia, Germania. Polonia, Rusia, Iugoslavia, Bulgaria, Ungaria, Filippine, SUA, Spania, Venezuela şi Uruguay. Activitatea sa interpretativă mai cuprinde numeroase imprimări pentru radio, televiziune, muzică de film, pentru casele de discuri Electrecord şi AKSAK (Franţa)  vreo 15 discuri.
În perioada 1977-1983 a activat ca dirijor permanent  al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti, apoi a îndeplinit aceeaşi funcţie la Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Române  din Bucureşti.
Din 1990 este dirijor al Orchestrei de Camera Radio România. În cei peste 25 de ani de activitate a prezentat sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţia contemporană. Este constant  preocupat de promovarea tinerilor interpreţi, dar a colaborat şi cu mari solişti din ţară şi  străinătate.
Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, având numeroase lucrări camerale, simfonice şi vocal-simfonice. Este şi un pasionat interpret al muzicii de avangardă, fiind deseori invitat să dirijeze în Festivalul Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi precum şi în cel intitulat Worldmusic Days.
Din 1992, Cristian Brâncuşi este şi Profesor-asociat la catedra de Dirijat de orchestră a Universităţii de Muzică din Bucureşti, studenţii săi fiind deja consacraţi în viaţa muzicală a ţării şi cu premii în străinătate. (informaţii preluate de pe site-ul Orchestrei de Cameră Radio)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *