FC Botoşani, bun de plată. A folosit fondurile nerambursabile de la Primăria Botoşani pe prime, servicii medicale şi arbitraj

fc botosani fc brasov3Plată nelegală către FC Botoşani din bugetul local sub formă de fonduri publice nerambursabile, pentru cheltuieli neeligibile. Asta a constatat Curtea de Conturi în urma auditului realizat în acest an la Primăria Botoşani.

În anul 2013, Primăria Botoşani a efectuat plăţi în sumă de 800.000 lei către Asociaţia Fotbal Club Botoşani, în baza contractului de finanţare nerambursabil pentru activităţi sportive, în cadrul proiectului „Dezvoltarea fotbalului de performanţă pentru copii, tineret, juniori şi seniori cu implicarea comunităţii locale, pentru promovarea imaginii municipiului Botoşani pe plan naţional şi internaţional”, iar Curtea de Conturi a constatat că banii daţi din bugetul local au fost direcţionaţi de club către prime, servicii medicale şi de arbitraj, masa sportivilor, medicamente, precum şi către cheltuieli care nu au legătură cu proiectul şi nu sunt eligibile.

Cheltuielile privind indemnizaţii, prime şi alte drepturi, servicii medicale, servicii arbitraj, masă, vitamine, medicamente şi materiale sanitare ce pot fi decontate din fonduri publice sunt limitate şi nu pot fi majorate din fonduri publice, iar cheltuielile neeligibile nu pot fi decontate din bugetul local. Primăria Botoşani nu a monitorizat şi nu a controlat activitatea şi documentele Asociaţiei FC Botoşani, şi nu a supus spre aprobare şi validare raportul final de activitate şi raportul financiar depus de Asociaţia Fotbal Club. Decontarea cheltuielilor s-a efectuat fără vreun control din partea Primăriei, care a acceptat la plată practic toate cheltuielile, chiar dacă acestea nu erau justificate sau eligibile„, se arată în raportul Curţii de Conturi.

like facebookFC Botoşani a acordat prime de joc în valoare de peste 71.000 lei din fondurile nerambursabile, iar Curtea de Conturi a constatat că acestea nu sunt eligibile în cadrul proiectului. Asociaţia a mai angajat cheltuieli de 6000 lei pentru masa sportivilor, alte peste 1.296 lei pentru servicii medicale, 7.666 lei pentru vitamine şi medicamente, dar şi 163.509 lei cheltuieli pentru servicii de arbitraj considerate, la fel nelegale. De asemenea, 10.260 lei au fost angajaţi pentru servicii juridice şi premii pentru personalul propriu administrativ.

Suma imputată de Curtea de Conturi este de 260.635 lei. Reprezentanţii Primăriei fac demersuri pentru recuperarea prejudiciului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *